Karwei

Harder Than Heavy 30 juli in The Mix Uithoorn


Geplaatst op: 25 juli 2011

Zaterdag 30 juli vindt in JC The Mix de tweede editie plaats van Harder Than Heavy.

Het rock en metal-feest wordt georganiseert voor en door jongeren.
Dit keer spelen er twee bands: Diggeth en Iron Laiden.
Diggeth is geen band van de vastomlijnde plannen en strategieën. Door schade en schande wijs geworden zijn ze nu op een punt gekomen dat ze het vooral zelf naar de zin willen hebben. Natuurlijk willen ze veel optreden en nieuwe nummers uitbrengen, die drive blijft gewoon bestaan. Diggeth speelde in juni dit jaar nog in het voorprogramma van de bekende metalbands Megadeth en Slayer!
Dat optreden kan trouwens met Diggeth ook erg goed in een kleine intieme akoestische setting. Ter gelegenheid van The Record Store Day deden ze voorafgaand aan de film The Story of Anvil een akoestische set van 20 minuten in het filmtheater Focus in Arnhem. Spannend om te doen en de directe interactie met het publiek was uniek! Het muzikale contrast tussen groot/overweldigend en klein/intiem kon haast niet groter!

De Leidse Iron Maiden-coverband Iron Laiden is al bijna tien jaar een bekende in de metal-scene van de bollenstreek. Met (ex-Black Knight) Marcel van der Haven aan het roer van de vijfmansformatie weet de band op onnavolgbare wijze alle klassiekers van Iron Maiden weg te zetten. Met gitaristen Casper Teunisse en Eric van Druten (ex-Enforcer), en op basgitaar virtuoso Harald Thierry in de gelederen, worden er demo's opgenomen welke enthousiast worden ontvangen. De band heeft regionaal een flinke reputatie opgebouwd ("Iron Maiden, maar dan hard!" ); een reputatie die in 2009 wordt bevestigd met een zinderende show in een vol LVC in Leiden. Strakgehouden door Xenomorph's drummer Marc Verhaar is maar één conclusie mogelijk: Iron Laiden's gonna get you!
Zaterdag beide bands dus op het podium van The Mix!
De avond wordt metaal ondersteunt door DJ Jack "The Ripper" Kooiman.

Aanvang: 20.30 uur
Entree: 5 euro

The Mix
J.A. van Seumerenlaan 1
1422XS Uithoorn

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: The Mix

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Harder Than Heavy 30 juli in The Mix Uithoorn

Zaterdag 30 juli vindt in JC The Mix de tweede editie plaats van Harder Than Heavy.Het rock en metal-feest wordt georganiseert voor en door jongeren.Dit keer spelen er twee bands: Diggeth en Iron Laiden. Diggeth is geen band van de vastomlijnde plannen en strategieën. Door schade en schande wijs geworden … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: