Vinkefest
Brandweerman Ben blust na 37 jaar af

Brandweerman Ben blust na 37 jaar af


Geplaatst op: 3 mei 2022

Brandweerman Ben Wassink uit Abcoude hangt na 37 jaar zijn brandweerpak aan de wilgen. Na jarenlange inzet bluste Ben afgelopen dinsdag zijn laatste brandje.

Ben Wassink uit Abcoude heeft zich jarenlang ingezet bij de vrijwillige brandweer in Abcoude. Al vanaf kleins af aan had Ben interesse in de brandweer. Toen hij eenmaal volwassen werd meldde hij zich gelijk aan bij het vrijwillige korps in Abcoude. Daar heeft hij de afgelopen jaren tientallen mensen in nood geholpen. Van een grote brand tot een koe in de sloot: Ben klaarde met zijn collega's de klus.

Na 37 jaar, drie maanden en drie dagen vond Ben het mooi geweest. Op zijn verjaardag hing hij zijn brandweerpak aan de wilgen. Ben zijn vrijwillige collega's lieten het er niet bij zitten en bedachten een ludiek afscheid. Dinsdagavond, op zijn verjaardag, ging voor de laatste keer het alarm voor Ben. Met een oldtimer van een brandweerauto werd de jarige job opgehaald om zijn laatste brand te blussen. Bij het Abcoudermeer stond het getal '37' in brand. Onder luid applaus van zijn collega's wist Ben het vuur te blussen.

Brandweer Abcoude zoekt opvolgers voor brandweerman Ben. Lijkt het brandweervak jou ook wat en ben je geïnteresseerd? Klik dan hier.
Laatst bewerkt op: 3 mei 2022 23:38

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Brandweerman Ben blust na 37 jaar af

Brandweerman Ben Wassink uit Abcoude hangt na 37 jaar zijn brandweerpak aan de wilgen. Na jarenlange inzet bluste Ben afgelopen dinsdag zijn laatste brandje. Ben Wassink uit Abcoude heeft zich jarenlang ingezet bij de vrijwillige brandweer in Abcoude. Al vanaf kleins af aan had Ben interesse in de brandweer. Toen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: