001 - Escaperoom aglemeen

Sporten in je rolstoel


Geplaatst op: 25 juli 2011

Sportservice Noord-Holland en Sportservice Midden Nederland organiseren in september en oktober twee cursussen Rolstoelvaardigheid en Sport (ROVAS). Deze zijn bedoeld voor mensen die willen leren hoe ze gemakkelijker en efficiënter kunnen omgaan met hun rolstoel. Een cursus in Amstelveen wordt gegeven op woensdagavond (7 september t/m 12 oktober) van 18.30 tot 21.00 uur en een cursus in Maarssen wordt gegeven op donderdagavond (1 september t/m 6 oktober) van 19.30 uur tot 22.00 uur. De kosten bedragen 60 euro per cursus. Aanmelden kan via wvanstam@sportservicenoordholland.nl (Amstelveen) of via de aanmeldbanner op www.usportanders.nl (Maarssen).

Vaardigheden leren
De cursus is bedoeld voor mensen die door een ziekte, aandoening of ongeluk in een rolstoel zitten. Mensen die net in een rolstoel terecht zijn gekomen hebben soms moeite met aanpassen aan de nieuwe situatie en kunnen veel baat hebben bij een ROVAS-cursus. Angst om te vallen en moeite met drempels kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat men minder onderneemt en meer thuis blijft. Ook mensen die aan een rolstoel moeten wennen omdat ze bijvoorbeeld sportles geven aan rollers kunnen meedoen aan deze cursus.
Deelnemers leren hoe ze hun rolstoel in het dagelijks leven goed kunnen gebruiken en hoe ze hierin kunnen sporten. Vaardigheden als draaien, balanceren en het nemen van een drempel worden geoefend. Het doel is dat de deelnemers handiger worden in hun rolstoel, waardoor ze meer mogelijkheden en zelfvertrouwen krijgen.

Rolstoelsporten
Ook staat er elke avond een sport centraal waarin de aangeleerde vaardigheden meteen in de praktijk worden gebracht. Veel mensen in een rolstoel kennen hun sportmogelijkheden niet. Er zijn tal van rolstoelsporten (denk aan rolstoeltennis en rolstoelbadminton) en andere sporten (denk aan zitvolleybal en aangepast zwemmen) die gedaan kunnen worden wanneer iemand een beperking heeft.

Informatie
Voor meer informatie kunnen belangstellenden contact opnemen met de regiomedewerker aangepast sporten van Sportservice Noord-Holland, Wikke van Stam (telefoon: (023) 5576955 of e-mail: wvanstam@sportservicenoordholland.nl). Wees er wel snel bij, want de inschrijving sluit 15 augustus en vol is vol!

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Sporten in je rolstoel

Sportservice Noord-Holland en Sportservice Midden Nederland organiseren in september en oktober twee cursussen Rolstoelvaardigheid en Sport (ROVAS). Deze zijn bedoeld voor mensen die willen leren hoe ze gemakkelijker en efficiënter kunnen omgaan met hun rolstoel. Een cursus in Amstelveen wordt gegeven op woensdagavond (7 september t/m 12 oktober) van 18.30 … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: