Vinkefest
Cursus Inclusieve Sportaanbieders; zo word je als vereniging nóg inclusiever

Cursus Inclusieve Sportaanbieders; zo word je als vereniging nóg inclusiever


Geplaatst op: 11 mei 2022

DE RONDE VENEN - Heb je er als sportvereniging al eens aan gedacht om aanbod voor mensen met een beperking op te starten? Of heb je al aangepast aanbod en wil je de doelgroepen verder uitbreiden? Wil jij als vereniging nóg inclusiever worden? Dan is dit jouw kans om daar mee aan de slag te gaan. Team Sportservice verzorgt vanaf woensdag 8 juni een cursus voor geïnteresseerde sport- en beweegaanbieders.

Wist je dat?

In samenwerking met betrokken professionals en ervaringsdeskundigen, ontwikkelde Team Sportservice de cursus Inclusieve Sportaanbieders. In eerste instantie richt deze cursus zich op het includeren van sporters met een beperking binnen jouw vereniging. Wist je dat ca 10% van de Nederlandse bevolking een beperking heeft, maar dat deze doelgroep nog niet evenredig vertegenwoordigd is in de sport?

Gratis cursus voor iedereen

Door bijdragen vanuit de gemeente en het Lokaal Sportakkoord, is het voor iedere sport- en beweegaanbieder uit De Ronde Venen mogelijk om deze cursus gratis te volgen. Team Sportservice verzorgt daarnaast op meerdere woonlocaties beweeglessen voor mensen met een licht verstandelijke en ernstig meervoudige beperking en betrekt hierin graag de lokale aanbieders. Jouw kans om mensen voor jouw sport en vereniging te enthousiasmeren.

Wanneer kan ik de cursus volgen?

Op woensdagavond 8 juni starten we met een introductiebijeenkomst over de thema’s aangepast sporten en inclusie. Wil jij als sportaanbieder ook lessen verzorgen op woonlocaties? Dan duiken we in de tweede bijeenkomst op 30 juni dieper in op die specifieke doelgroepen. Zie je het nog niet zitten om lessen of trainingen te verzorgen en/of wil je zelf ervaren hoe sporten met een beperking voelt? Dan haak je de derde cursus op donderdag 29 september gewoon weer aan bij onze ervaringsles. De vierde bijeenkomst op 20 oktober staat vervolgens in het teken van voorbereidingen van lessen op woonlocaties.

Je kunt als sport- en beweegaanbieder het volledige traject óf een deel volgen, passend bij jou en jouw situatie.

Heb je vragen?

Voor meer informatie ga je naar www.teamsportservice.nl/derondevenen. Wil je je aanmelden of heb je nog vragen, neem dan contact op met Luuk Fugers, buurtsportcoach Aangepast Sporten via lfugers@teamsportservice.nl of  06 26 34 60 09.


Laatst bewerkt op: 11 mei 2022 03:12

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Cursus Inclusieve Sportaanbieders; zo word je als vereniging nóg inclusiever

DE RONDE VENEN - Heb je er als sportvereniging al eens aan gedacht om aanbod voor mensen met een beperking op te starten? Of heb je al aangepast aanbod en wil je de doelgroepen verder uitbreiden? Wil jij als vereniging nóg inclusiever worden? Dan is dit jouw kans om daar … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: