Vinkefest
Inloopbijeenkomst onderzoeksboring Amstelland op 19 mei

Inloopbijeenkomst onderzoeksboring Amstelland op 19 mei


Geplaatst op: 11 mei 2022

SCAN is in Amstelland op zoek naar geschikte locaties voor een onderzoeksboring. Het gaat om het buitengebied rond Ouderkerk aan de Amstel en Abcoude. Door het uitvoeren van een onderzoeksboring wordt duidelijker of aardwarmte ingezet kan worden als duurzame warmtebron. SCAN organiseert een inloopbijeenkomst voor inwoners om hierover met elkaar in gesprek te gaan.

Deze bijeenkomst is op donderdag 19 mei tussen 19.00 en 21.00 uur in het Trefpunt van de Rooms-Katholieke kerk, Kerkstraat 23 in Abcoude en u bent – na aanmelding - van harte welkom.

SCAN onderzoekt de ondergrond in Nederland. Dat is eerder in deze regio gedaan met seismisch onderzoek. Daarbij worden geluidsgolven opgewekt, waardoor meer bekend wordt over aardlagen in de ondergrond. Door een onderzoeksboring uit te voeren wordt meer bekend uit welke materialen deze aardlagen bestaan, zoals zand- of kleisteen. Met die kennis kan beter ingeschat worden of aardwarmte als duurzame warmtebron ingezet kan worden. De boring is een tijdelijke activiteit. Na afloop van het onderzoek wordt de locatie in oorspronkelijke staat hersteld. Er wordt ongeveer een half jaar op de locatie gewerkt.

In het gebied worden nu gesprekken met eigenaren gevoerd om te vragen of zij mee willen werken aan deze boring. Er is op dit moment nog geen locatie bekend.

Aardwarmte is voor veel mensen nog een onbekende duurzame bron van energie, maar het wordt al sinds 2007 in Nederland ingezet voor bijvoorbeeld het verwarmen van tuinbouwkassen.

Wilt u meer weten over aardwarmte of de onderzoeksboring? Meldt u dan aan voor de inloopbijeenkomst van 19 mei. Aanmelden is eenvoudig: stuur een mail naar info@scanaardwarmte.nl.

Wilt u meer weten over SCAN of aardwarmte?
www.scanaardwarmte.nl

Het onderzoek naar de ondergrond wordt mogelijk gemaakt door een subsidie van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.


Laatst bewerkt op: 11 mei 2022 07:24

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Inloopbijeenkomst onderzoeksboring Amstelland op 19 mei

SCAN is in Amstelland op zoek naar geschikte locaties voor een onderzoeksboring. Het gaat om het buitengebied rond Ouderkerk aan de Amstel en Abcoude. Door het uitvoeren van een onderzoeksboring wordt duidelijker of aardwarmte ingezet kan worden als duurzame warmtebron. SCAN organiseert een inloopbijeenkomst voor inwoners om hierover met elkaar … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: