01 - Autocross Abcoude
Hornweg krijgt hoogtebegrenzers voor viaduct

Hornweg krijgt hoogtebegrenzers voor viaduct


Geplaatst op: 12 mei 2022

Aalsmeer - Donderdag 12 mei en vrijdag 13 mei worden er hoogtebegrenzers geplaatst aan beide kanten van het viaduct aan de Hornweg.

Deze hoogtebegrenzers komen op circa 50 meter van het viaduct, zodat onoplettende chauffeurs de tijd krijgen om af te remmen. De hoogtebegrenzers worden robuust uitgevoerd. Brandweerauto’s, campers en verhuiswagens kunnen er langzaam rijdend en zonder schade langs.

Vorig jaar heeft de gemeente al een aantal maatregelen genomen om de aanrijdingen tegen het viaduct aan de Hornweg te verminderen. Zo zijn er pictogram borden in de bermen geplaatst en reflecterende planken en grote verkeersborden aan en bij het viaduct opgehangen. Ook zijn de wegversmallingen verwijderd omdat deze in de praktijk averechts leken te werken.

Wethouder Robert van Rijn: “Hoewel de aanrijdingen wel verminderden bleken de genomen maatregelen niet afdoende. Uit voorzorg zijn er vorig jaar ook gelijk plannen uitgewerkt voor het plaatsen van portalen. Deze portalen worden nu geplaatst.”


Laatst bewerkt op: 12 mei 2022 09:30

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Hornweg krijgt hoogtebegrenzers voor viaduct

Aalsmeer - Donderdag 12 mei en vrijdag 13 mei worden er hoogtebegrenzers geplaatst aan beide kanten van het viaduct aan de Hornweg. Deze hoogtebegrenzers komen op circa 50 meter van het viaduct, zodat onoplettende chauffeurs de tijd krijgen om af te remmen. De hoogtebegrenzers worden robuust uitgevoerd. Brandweerauto’s, campers en … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: