001 -Family

Vrouw uit Abcoude betrokken bij ongeluk in Utrecht


Geplaatst op: 25 juli 2011

Abcoude/Utrecht - Een automobilist botste op zondagmiddag 24 juli op een andere auto. De automobilist bleek geen rijbewijs te hebben en hij had te veel drank op.

Rond 17.30 uur reed een 24-jarige automobiliste uit Abcoude over de Rijksweg A12. Zij zag dat haar van achteren een automobilist met hoge snelheid naderde. Die automobilist, een 31-jarige man uit Bennekom, botste tegen haar op, waardoor zij de macht over het stuur verloor. Zij botste tegen de linker- en rechtervangrail en kwam op de vluchtstrook tot stilstand.

De Bennekommer wilde de schade onderling regelen en beiden reden daartoe naar de Rijksweg A28 en stopten op de afslag De Bilt. Een medewerker van de ANWB zag hen daar op de vluchtstrook staan en wilde ter beveiliging oranje verkeerspionnen plaatsen. De Bennekomer ging er echter vandoor en de ANWB-er zette de achtervolging in. De automobilist kwam door de ernstige voorschade aan zijn auto niet ver en moest de auto verderop op de afrit aan de kant zetten.

De politie kwam ter plaatse en de Bennekommer bleek te veel te hebben gedronken. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Hij bleek niet in het bezit van een rijbewijs te zijn. Bij de ademanalyse blies hij 300 ug/l, meer dan 3,5 keer het wettelijke maximum van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder.

Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor het verlaten van de plaats van een ongeval, rijden onder invloed van alcohol en rijden zonder rijbewijs.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Politie Regio Utrecht

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Vrouw uit Abcoude betrokken bij ongeluk in Utrecht

Abcoude/Utrecht - Een automobilist botste op zondagmiddag 24 juli op een andere auto. De automobilist bleek geen rijbewijs te hebben en hij had te veel drank op.Rond 17.30 uur reed een 24-jarige automobiliste uit Abcoude over de Rijksweg A12. Zij zag dat haar van achteren een automobilist met hoge snelheid … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: