001 - Vogelvrij TOP

Wandelaars herdenken 1672


Geplaatst op: 17 mei 2022

Vinkeveen - Deze zomer is de tentoonstelling ‘1672 RampZalig’ in de R.K.-kerk van Vinkeveen het regionale ankerpunt voor de herdenking van de gebeurtenissen in het Rampjaar 1672. Een speciale projectgroep van historische vereniging De Proosdijlanden organiseert van 1 juli tot en met 30 oktober een reeks van activiteiten om alles wat er in de Rondeveense dorpen 350 jaar geleden gebeurde aandacht te geven.

Kennedymars

Op vrijdagavond 27 mei komen wandelaars van de Kennedymars door Vinkeveen. Bij de R.K.-kerk is een verversingspunt. Deze wandeling maakt onderdeel uit van ‘De 80 van de Oude Hollandse Waterlinie’. De spannendste waterlinie van Nederland is de rode draad van een wandeltocht van 80 km, onderdeel van de Vierdaagse Alblasserwaard.

De Waterlinie bestaat in 2022 ook 350 jaar. De linie vormt een prachtig en uniek cultureel watererfgoed. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren. De deelnemers starten op vrijdag 27 mei om 21.00 uur vanaf Fort Waver-Amstel (Fort Nessersluis) aan hun wandeltocht (Kennedymars) van 80 km, die binnen 20 uur gelopen dient te worden. Vanaf Nessersluis lopen zij via Vinkeveen en later onder meer Wilnis, Woerden, Schoonhoven en Nieuwpoort naar Hoornaar (Alblasserwaard). De tocht heeft negen rust- of verzorgingspunten, de eerste is bij de R.K.-kerk in Vinkeveen, waar leden van de projectgroep ‘1672 RampZalig’ een verversing aanbieden. Na afloop van de wandeling ontvangen de deelnemers ook informatie over de activiteiten in Vinkeveen deze zomer.

Laatst bewerkt op: 17 mei 2022 18:47

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Wandelaars herdenken 1672

Vinkeveen - Deze zomer is de tentoonstelling ‘1672 RampZalig’ in de R.K.-kerk van Vinkeveen het regionale ankerpunt voor de herdenking van de gebeurtenissen in het Rampjaar 1672. Een speciale projectgroep van historische vereniging De Proosdijlanden organiseert van 1 juli tot en met 30 oktober een reeks van activiteiten om alles … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: