001 - Vogelvrij TOP
Overheid komt lage inkomens tegemoet bij energiekosten

Overheid komt lage inkomens tegemoet bij energiekosten


Geplaatst op: 18 mei 2022

UITHOORN - Inwoners met een laag inkomen krijgen van het Rijk eenmalig een bedrag van €800 als tegemoetkoming voor de stijgende energiekosten. De gemeente zorgt ervoor dat de toeslag wordt overgemaakt aan de inwoners die daarvoor in aanmerking komen.

Inwoners met een bijstandsuitkering of een uitkering op basis van de Bbz, IOAW, IOAZ of AIO, kregen in de afgelopen weken de energietoeslag automatisch bijgeschreven op hun rekening. Andere inwoners met een laag inkomen kunnen de eenmalige energietoeslag zelf aanvragen. Het aanvraagformulier staat op de gemeentewebsite: uithoorn.nl/energietoeslag.

Vragen? Hulp nodig?

Als u hulp nodig heeft bij het invullen van het aanvraagformulier, kunt u terecht bij het Financieel Café van Uithoorn voor Elkaar. Bel 0297 303044, of mail naar info@uithoornvoorelkaar.nu om een afspraak te maken.

U kunt ook een afspraak maken met het Sociaal Loket van de gemeente: (0297) 513 111, maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 10.30 uur. Of via een mail aan sociaal.loket@duoplus.nl.


Laatst bewerkt op: 18 mei 2022 22:27

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Overheid komt lage inkomens tegemoet bij energiekosten

UITHOORN - Inwoners met een laag inkomen krijgen van het Rijk eenmalig een bedrag van €800 als tegemoetkoming voor de stijgende energiekosten. De gemeente zorgt ervoor dat de toeslag wordt overgemaakt aan de inwoners die daarvoor in aanmerking komen. Inwoners met een bijstandsuitkering of een uitkering op basis van de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: