001 - Vogelvrij TOP
Abcouder Avondvierdaagse 2022

Abcouder Avondvierdaagse 2022


Geplaatst op: 19 mei 2022

Abcoude - De Abcouder Avondvierdaagse wordt deze week gelopen. Het is dit jaar de 38e keer dat de-ze in Abcoude wordt gepland. Het is inmiddels drie jaar geleden dat de laatste avondvier-daagse is geweest.

Het is weer even wennen voor iedereen. Veel mensen van de organisatie zijn inmiddels ver-vangen en veel kinderen zijn alweer van school af. De helft van de lopers gaan voor het eerst hun medaille krijgen.

Plus markt Koot zal alle dagen bij de start aanwezig zijn om alle kinderen wat te eten of te drinken mee te geven voor onderweg. Anne Haen staat woensdag weer onderweg om appel-tjes uit te delen. De Rabobank en de andere sponsoren ondersteunen de organisatie financi-eel en helpen mee aan de muziek, milieu en veiligheid. Op de website staan alle sponsoren vermeldt.

Naast de uitreiking van de medailles voor de kinderen die de vier avonden hebben gelopen wordt de laatste avond bij de finish de “Sociaal Bokaal” uitgereikt aan de groep die zich het netst heeft gedragen en het meeste zwerfvuil en verpakkingen heeft opgehaald. Iedere groep krijgt bij de start een vuilniszak die aan het eind weer geleegd kan worden in de con-tainers bij de finish. Statiegeldflesjes graag in de daarvoor bestemde containers!

Maar het gaat natuurlijk om de gezamenlijke wandeling. Naast de kinderen lopen de vaders en moeders al keuvelend langs het Gein en door de Horn terwijl de kinderen vooral heel hard en vals zingen. De organisatie wijst de ouders er wel op dat zij verantwoordelijk blijven voor hun eigen kinderen.

De avondvierdaagse is niet alleen voor de scholen, als u mee wilt lopen kunt u zich ook vrij inschrijven om deze mooie routes rondom Abcoude te lopen. Inschrijven kan in de voetbal-kantine aan de Hollandse Kade in Abcoude.

De voorlopige routes zijn te zien op http://www.AvondvierdaagseAbcoude.nl

De aankomst op VRIJDAG

De aankomst op de vrijdagavond zal worden georganiseerd rond de Hollandse Kade. De Abcouder Harmonie ontvangt de kinderen met muziek en de finish is op het parkeerterrein.

TEN SLOTTE

Het verkeer rondom Abcoude zal deze dagen extra verstoord worden. De kinderen moeten tenslotte verschillende keren door het dorp. Het Gein wordt woensdag enige tijd afgesloten en vrijdag wordt het Ruwelspad rond 20:00 afgesloten voor de aankomst van de kinderen. Verkeer van en naar de Hollandse Kade wordt omgeleid via de Spoorlaan. We raden de (ou-ders van) deelnemers aan om via de Spoorlaan met de fiets te komen, da’s sneller en veili-ger dan met de auto!

Onderweg worden er vele foto’s genomen. Deze worden op de site van de avondvierdaagse gepubliceerd. Kijk op www.AvondvierdaagseAbcoude.nl

VRIJWILLIGERS

Heeft u een beetje tijd en vindt u het fijn als de kinderen mee kunnen blijven doen aan de avondvierdaagse? Meldt u dan als vrijwilliger aan bij hans@avondvierdaagseabcoude.nl


Laatst bewerkt op: 19 mei 2022 07:32

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Abcouder Avondvierdaagse 2022

Abcoude - De Abcouder Avondvierdaagse wordt deze week gelopen. Het is dit jaar de 38e keer dat de-ze in Abcoude wordt gepland. Het is inmiddels drie jaar geleden dat de laatste avondvier-daagse is geweest. Het is weer even wennen voor iedereen. Veel mensen van de organisatie zijn inmiddels ver-vangen en … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: