001 - Vogelvrij TOP
Aanhouding na 'explosie' in Abcoude

Aanhouding na 'explosie' in Abcoude


Geplaatst op: 21 mei 2022

De politie heeft vrijdagavond een 44-jarige Utrechter aangehouden in Abcoude. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een explosie in een woning, die werd veroorzaakt door illegaal vuurwerk. De politie gebruikte een stroomstootwapen bij de aanhouding, maar hoefde er uiteindelijk niet mee te schieten.

Rond 21.15 uur gisteravond werd met een flinke knal de dakgoot van een huis aan de Fluitekruid vernield. "Dat is een harde klap geweest", laat een woordvoerder van de politie weten.

In een woning in een straat verderop, aan de Ereprijs, werd de 44-jarige man uit Utrecht aangehouden in verband met betrokkenheid bij het incident. "Er is met een taser gedreigd, omdat hij zich verzette tegen zijn aanhouding", aldus de politie. "Er is niet mee geschoten, alleen mee gedreigd."

De man zit vast, de toedracht van het incident wordt onderzocht.
Laatst bewerkt op: 21 mei 2022 13:31

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Aanhouding na 'explosie' in Abcoude

De politie heeft vrijdagavond een 44-jarige Utrechter aangehouden in Abcoude. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een explosie in een woning, die werd veroorzaakt door illegaal vuurwerk. De politie gebruikte een stroomstootwapen bij de aanhouding, maar hoefde er uiteindelijk niet mee te schieten. Rond 21.15 uur gisteravond werd met een … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: