001 - Vogelvrij TOP
Stichting Omgaan met Pesten lanceert nieuwe website met speciale kind & jongeren pagina

Stichting Omgaan met Pesten lanceert nieuwe website met speciale kind & jongeren pagina


Geplaatst op: 23 mei 2022

Wilnis - In de afgelopen 2,5 jaar ontmoeten Sta Sterk trainers elkaar alleen online. Zij werden dan ook ontvangen met rode loper. De dag stond in het teken van elkaar ontmoeten, verbinden en vieren. Daar paste ook het lanceren van de nieuwe website bij. “Pesten is nog steeds een veel voorkomend probleem en vraagt om een juiste aanpak. Zo'n één op de tien leerlingen voelt zich niet veilig op school. Dat zijn er dus tienduizenden.” Aldus Mirelle Valentijn, voorzitter van de stichting uit Wilnis.

“Indigo webstudio heeft de nieuwe website heeft een eigentijdse en frisse uitstraling gegeven en de gebruiksvriendelijkheid verbeterd.” licht Brenda Vinck, coördinator van de projectgroep website, toe. “Of je nu ouder bent, professional of vrijwilliger, je krijgt snel inzicht in de manier waarop wij kunnen ondersteunen bij het voorkomen, tijdig signaleren en aanpakken van pestgedrag en het terugdringen van schadelijke gevolgen.” Nieuw op de website is de speciale pagina voor kinderen & jongeren met tips als je zelf gepest wordt of ziet dat anderen gepest worden. Ook komen jonge verschilmakers aan het woord die adviezen geven.

 

 


De professionele trainers van de stichting zijn actief in heel Nederland. Zij zijn werkzaam vanuit hun eigen praktijk, school of organisatie. Tijdens hun intensieve opleiding bij het Kenniscentrum Omgaan met Pesten hebben zij geleerd te werken met de Sta Sterk methodiek. “Wij geloven in de kracht van investeren in positieve groepsvorming met focus op gedrag dat je wel wilt zien. Dat draagt bij aan het voorkomen en terugdringen van pestgedrag” legt Mirelle uit.

Scholen en andere organisaties zoals kinderopvangcentra en sportverenigingen kunnen terecht bij trainers voor deskundigheidsbevordering van professionals, vrijwilligers en ouders en voor ondersteuning bij de verdere ontwikkeling van het sociaal veiligheidsbeleid. Ook geven trainers de antipestprogramma’s ‘Sta Sterk op School ‘en ‘Omgaan met Elkaar’ aan klassen binnen het basis- en voortgezet onderwijs. Ouders kunnen hun kind aanmelden voor een Sta Sterk training en de brugklastraining Stevige Stap.

Trainers zetten zich daarnaast belangeloos in binnen projectgroepen. Naast bijdragen aan de ontwikkeling van de nieuwe website, is ook het realiseren van het gratis lespakket voor de aankomende Week tegen Pesten in september daar een goed voorbeeld van. 

Geloof jij net als stichting Omgaan met Pesten dat iedere betrokkene het verschil kan maken bij Sociale Veiligheid? Ontdek wat jij kunt doen op omgaanmetpesten.nl


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Stichting Omgaan met Pesten lanceert nieuwe website met speciale kind & jongeren pagina

Wilnis - In de afgelopen 2,5 jaar ontmoeten Sta Sterk trainers elkaar alleen online. Zij werden dan ook ontvangen met rode loper. De dag stond in het teken van elkaar ontmoeten, verbinden en vieren. Daar paste ook het lanceren van de nieuwe website bij. “Pesten is nog steeds een veel voorkomend … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: