CSW drukt IJFC dieper in de zorgen

Geplaatst op: 23 mei 2022

Wilnis - Op eigen veld boekte CSW een 4-1 overwinning op IJFC dat daardoor steeds meer moet gaan uitkijken naar de nacompetitie voor lijfsbehoud in de 2e klasse.

CSW ging vanaf het begin op zoek naar een snelle openingstreffer en na 14 minuten spelen was het al raak. Een voorzet van Bram Korver leek een vrij eenvoudige prooi voor de doelman maar vervolgens liet hij de bal los en de alerte Matt Veerhuis had de bal voor het intikken. IJFC toonde karakter en zette even later al de gelijkmaker op het scorebord. Een aanval over veel schijven werd prima afgerond in de uiterste hoek. CSW kon weer opnieuw beginnen en had moeite om een opening te vinden in de hechte defensie van IJFC. Maar na 28 minuten spelen kwam de ploeg wederom aan de leiding. Korver ontving de bal op een meter of 35 van het doel en zag de doelman iets te ver voor zijn doel staan om vervolgens met een schitterend schot de keeper te verrassen. Nog voor rust kreeg IJFC twee prima mogelijkheden om weer op gelijke hoogte te komen maar twee schitterende reflexen van doelman Thijs Imming voorkwamen de gelijkmaker. Aan de andere kant was CSW wel slagvaardiger. Matt Veerhuis brak door aan de linkerkant van het veld, gaf laag voor op Justin Blok die bal in de verste hoek deponeerde en de 3-1 ruststand aantekende.

Na rust veel balbezit voor de ploeg uit Wilnis maar door slordigheidjes kreeg IJFC nog wel mogelijkheden. Zo kon een speler van IJFC alleen aflopen op doelman Imming maar de bal verdween naast het doel. Even later wederom een prima redding van Imming toen hij een kopbal uit zijn doel ranselde. Na 70 minuten was de wedstrijd gespeeld toen de bal binnen de zestien voor de voeten kwam van Mick van de Loo en vervolgens buiten bereik van de doelman knap binnenschoot. IJFC was geslagen, probeerde de stand nog wel wat dragelijker te maken maar CSW wenste hier niet aan mee te werken. CSW kreeg nog wat kleine kansjes op een ruimere score maar liet deze onbenut en daardoor ging een 4-1 eindstand de boeken in.

Laatst bewerkt op: 23 mei 2022 20:08

Wilnis - Op eigen veld boekte CSW een 4-1 overwinning op IJFC dat daardoor steeds meer moet gaan uitkijken naar de nacompetitie voor lijfsbehoud in de 2e klasse. CSW ging vanaf het begin op zoek naar een snelle openingstreffer en na 14 minuten spelen was het al raak. Een voorzet … Lees meer »