001 - Vogelvrij TOP

Week van de Jonge Mantelzorger


Geplaatst op: 24 mei 2022

De eerste week van juni is altijd de ‘Week van de jonge mantelzorger’. In deze week organiseert Uithoorn voor Elkaar in de regio Amstelland enkele activiteiten om jonge mantelzorgers (6-25 jaar) een hart onder de riem te steken.

Een op de vier jongeren in Nederland zorgt voor een naaste zoals een ouder, broer of zus of een ander familielid. Deze kan een chronische ziekte, beperking of een psychische kwetsbaarheid hebben of een verslaving. In de week van de jonge mantelzorger vragen we extra aandacht voor jongeren die binnen hun familie deze zorg verlenen.

Voor jonge mantelzorgers is hun werk vaak zo vanzelfsprekend dat ze zelf niet eens beseffen dat ze mantelzorger zijn, maar de impact op hun leven is vaak erg groot. Met de activiteiten in de Week van de Mantelzorger leren ze elkaar kennen en kunnen ze ervaringen delen.

Op 2 en 3 juni organiseren we een ademworkshop om te ontspannen en stress te verminderen.

Op 7 juni organiseren we een wandeling door het Amsterdamse bos. Tijdens die wandeling kunnen de mantelzorgers anderen ontmoeten en de ervaringen delen.

Voor de volledige agenda of aanmelden ga naar www.mantelzorgenmeer.nl /mail naar info@mantelzorgenmeer.nl of bel 020-5127250

Mantelzorg & Meer maakt deel uit van Uithoorn voor Elkaar

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Week van de Jonge Mantelzorger

De eerste week van juni is altijd de ‘Week van de jonge mantelzorger’. In deze week organiseert Uithoorn voor Elkaar in de regio Amstelland enkele activiteiten om jonge mantelzorgers (6-25 jaar) een hart onder de riem te steken. Een op de vier jongeren in Nederland zorgt voor een naaste zoals … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: