Politie: Let op takjes bij voordeur


Geplaatst op: 21 juli 2011

De politie waarschuwt voor een bijzondere manier van inbreken. Dieven blijken kleine takjes tegen de voordeur te zetten om zo te achterhalen of iemand thuis is.

De takjes worden onopvallend in een hoekje tegen de deur gezet. Inbrekers slaan hun slag als na enkele dagen blijkt dat de takjes er nog onaangeroerd staan. Voor de dief is dat een teken dat de bewoner op vakantie is.

Woordvoerder Eva Elschot van de regiopolitie Kennemerland zegt vandaag in het AD: 'De grote uittocht is weer begonnen. Dit is de tijd dat inbrekers zaken willen doen.'

De takjesmethode kent volgens de politie vele varianten. 'Dieven bevestigen bijvoorbeeld dunne draadjes aan de deur of ze laten een folder uit de brievenbus steken', aldus Elschot. Ze adviseert mensen de politie te bellen als ze stokjes tegen deuren zien staan.

Bron: ad.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ad.nl

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Politie: Let op takjes bij voordeur

De politie waarschuwt voor een bijzondere manier van inbreken. Dieven blijken kleine takjes tegen de voordeur te zetten om zo te achterhalen of iemand thuis is.De takjes worden onopvallend in een hoekje tegen de deur gezet. Inbrekers slaan hun slag als na enkele dagen blijkt dat de takjes er nog … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: