De Baat (2e)

Reconstructie Baambrugse Zuwe Vinkeveen


Geplaatst op: 21 juli 2011

In opdracht van de gemeente reconstrueert aannemersbedrijf Dura Vermeer ongeveer 880 meter van de Baambrugse Zuwe, het deel vanaf de Herenweg tot huisnummer 128E. Deze ingrijpende werkzaamheden starten in oktober 2011 en duren zo’n 14 maanden. Na de reconstructie zal dit deel van de Baambrugse Zuwe niet meer verzakken.

Achtergronden
De Baambrugse Zuwe ligt op een veenpakket dat langzaam inklinkt. Daardoor verzakt het wegdek, dat niet zo heel veel hoger dan het waterpeil van de Vinkeveense Plassen ligt. Om de weg berijdbaar te houden, moest regelmatig een nieuwe laag asfalt worden aangebracht.

Na een onderzoek van kennisinstituut GeoDelft heeft de Rondeveense gemeenteraad gekozen voor een structurele oplossing van de verzakkingsproblemen. Het plan van Dura Vermeer is een concrete invulling van dit Rondeveense uitgangspunt. Een structurele aanpak is op de lange duur goedkoper en betekent een hoger onderhoudsniveau van de weg. Doordat de reguliere ophogingen van de weg niet meer nodig zijn, hebben omwonenden en bedrijven ook minder hinder van wegwerkzaamheden.

Doordat de nieuwe weg onderheid wordt, is verzakken niet meer mogelijk. Alleen voor een klein deel van de 880 meter wordt uit kostenoverwegingen gekozen voor een alternatieve aanpak. In het asfalt van de Baambrugse Zuwe worden gaten geboord, waardoorheen betonnen heipalen worden geslagen. Op het bestaande asfalt wordt vervolgens een betonnen dek gestort, waarop in een later stadium een asfaltdeklaag wordt aangebracht.

Planning werkzaamheden
De start van de werkzaamheden is zo gepland, dat de recreatieve sector er maar één vaarseizoen hinder van ondervindt. De aannemer gaat op maandag 3 oktober aan de slag. Vanaf die dag tot eind 2012 is geen doorgaand gemotoriseerd verkeer meer mogelijk op de Baambrugse Zuwe.
Fietsers en voetgangers kunnen de Baambrugse Zuwe tijdens de reconstructie wél blijven gebruiken als doorgaande route. Zij worden namelijk op een veilige manier langs het werk geleid.

Als eerste wordt in oktober zo’n 80 meter wegdek ter hoogte van Baambrugse Zuwe 128E onder handen genomen. Steeds in delen van zo’n 80 meter werkt Dura Vermeer richting de Herenweg.
Tijdens de wegreconstructie is enig ongemak voor de omwonenden onvermijdelijk. Degenen die aan een wegdeel wonen dat gereconstrueerd wordt, kunnen zo’n twee maanden lang niet met de auto op hun erf komen. In die periode kunnen ze hun auto’s parkeren op speciaal aangelegde c.q. aangewezen parkeerplaatsen. Hiermee probeert de aannemer de overlast voor omwonenden tot een minimum te beperken.

Meer informatie
Op www.baambrugsezuwe.nl is uitgebreide informatie te vinden over het reconstructieproject. Uw vragen kunt u sturen aan het e-mailadres info@baambrugsezuwe.nl.

Hebt u verder nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met Rolf Esveld, die namens de gemeente het project leidt. Hij is bereikbaar op T. 06 53 26 18 73 of E. info@mctriplea.nl. De projectleider is in verband met zijn vakantie overigens pas na 15 augustus te bereiken. Met uw vragen kunt u ook terecht bij Sofie van Schaik, omgevingsmanager van Dura Vermeer. Zij is bereikbaar op T. 06 22 80 38 05. Zij is tot 1 augustus op vakantie.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Reconstructie Baambrugse Zuwe Vinkeveen

In opdracht van de gemeente reconstrueert aannemersbedrijf Dura Vermeer ongeveer 880 meter van de Baambrugse Zuwe, het deel vanaf de Herenweg tot huisnummer 128E. Deze ingrijpende werkzaamheden starten in oktober 2011 en duren zo’n 14 maanden. Na de reconstructie zal dit deel van de Baambrugse Zuwe niet meer verzakken. AchtergrondenLees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: