001 - Vogelvrij TOP
Jeugd UWTC heeft mooie ervaring op het NK

Jeugd UWTC heeft mooie ervaring op het NK


Geplaatst op: 14 juni 2022

Zaterdag 11 juni is het NK jeugdwielrennen verreden in Nijverdal. Vier UWTC jeugdleden hadden zich tijdens de voorwedstrijden weten te plaatsen voor het NK. Tristan Planken (jongens cat 2), Jytte Timmermans en Mirthe Mons (meisjes cat 6) en Floris Fransen (jongens cat 6). Jytte en Mirthe gingen samen van start bij de meisjes categorie 6. De start volgorde werd bepaald door loting, die voor Jytte goed uitpakte, want ze mocht op de eerste rij plaatsnemen. Bij de start was Jytte als eerste weg. Mirthe was enorm zenuwachtig, want dit was haar eerste NK en ze had ook nog nooit in een meidenpeloton gereden. Maar dankzij de goede trainen van de afgelopen weken reed ze boven haar eigen verwachting. De ene na de andere renster werd eraf gereden maar Mirthe en Jytte bleven keurig in de voorste groep waar uiteindelijk nog 18 van de 35 meiden in overbleven. Mirthe bleek goed te kunnen klimmen en won steeds een paar plekjes in de pittige klim, die maar liefst 15 keer genomen moest worden. In de laatste ronde was er een valpartij waardoor het peloton even uit elkaar viel. Mirthe en Jytte reden het gat weer dicht en in de eindsprint kwam Jytte kwam als 7de over de streep en Mirthe wist een keurige 9e plaats te behalen. Beide dames waren supertrots op hun optreden en uitslag. Tristan werd 23e en Floris 72e.

Veteranen

Zondag 12 juni waren de UWTC renners Leen Blom, Louis Oude Elferink, John Tromp, Gerard de Veer, René Wiebes en Guus Zantingh sterk vertegenwoordigd bij veteranen wedstrijden in Rotterdam. Bij de 60+ was het vanaf de start een levendige koers, vooral Gerard probeerde te ontsnappen, maar hij kreeg niet de ruimte. Het draaide uiteindelijk op een massaspurt uit en deze werd nipt gewonnen door Rinus Cerfontaine uit Amsterdam voor John en deze behaalde hiermee een mooie podiumplaats, derde werd Bianca van den Hoek uit Bussum en zij was hiermee de eerste dame. Louis Oude Elferink finishte als 4e, René als 7e en Gerard kwam als 11e over de eindstreep. In de wedstrijd voor de 70+ ontstond na 6 ronden al een kopgroep van vier renners en deze bouwde een ruime voorsprong op. De wedstrijd werd gewonnen door Arie Blomberg uit Kedichem voor Hans van Bavel uit Sint Anthonis en derde werd Willem van Koetsveld uit Zeist. Guus kwam als 5e over de eindstreep en Leen als 9e.

Gravelen in Zandvoort

Zaterdag 11 juni reden Bas de Bruin en Bart de Veer een gravel wedstrijd in Zandvoort. Dit was de eerste wedstrijd van de NL gravel series. Vorig jaar was er de allereerste gravel wedstrijd in Nederland en direct om de Nederlandse titel. Na een evaluatie tussen de KNWU en de organisatie van het NK was de uitkomst unaniem: het zou mooi zijn om dit een vervolg te geven. Het resultaat: de NL gravel series. Een serie van 5 wedstrijden. In Zandvoort was de start op het formule 1 circuit en rondom het circuit lag een parcours van ongeveer 8.5 km. 3 uur koersen stond er voor de 100 deelnemers op het programma. Bas had een super start en ging als eerste het veld in. Bas en Bart zaten beide vanaf het begin voor in het veld. Bas moest als eerste lossen uit de kopgroep maar reed verder een solide race. En ook Bart moest later de koplopers laten gaan en heeft ongeveer 1 uur en 40 minuten solo gereden. Voor Bart een 8e plaats en Bas rolde als 13e over de finishstreep.

Mooie prestatie van Lorena in Londen

Afgelopen week heeft UWTC lid Lorena Wiebes een mooie prestatie neergezet samen met haar team van DSM. In de Women’s tour wist Lorena maar liefst 3 etappes te winnen.


Laatst bewerkt op: 14 juni 2022 07:56

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Jeugd UWTC heeft mooie ervaring op het NK

Zaterdag 11 juni is het NK jeugdwielrennen verreden in Nijverdal. Vier UWTC jeugdleden hadden zich tijdens de voorwedstrijden weten te plaatsen voor het NK. Tristan Planken (jongens cat 2), Jytte Timmermans en Mirthe Mons (meisjes cat 6) en Floris Fransen (jongens cat 6). Jytte en Mirthe gingen samen van start … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: