001 - Vogelvrij TOP
Rookontwikkeling in geldwagen Mijdrecht: brandweer rukt uit

Rookontwikkeling in geldwagen Mijdrecht: brandweer rukt uit


Geplaatst op: 14 juni 2022

De brandweer is dinsdagmiddag uitgerukt omdat er brand zou zijn uitgebroken in een geldwagen. Het busje reed rond 12.50 uur op de Industrieweg in Mijdrecht toen er plotseling rook uit kwam.

De brandweer en politie waren snel ter plekke, maar stonden voor een probleem. De zwaarbeveiligde busjes kunnen namelijk niet zomaar opengemaakt worden, waardoor blussen lastig was. Uiteindelijk bleek een op hol geslagen rookgenerator de boosdoener. "We hebben dus niks hoeven blussen. Het bleek om een technische mankement in de rookgenerator te gaan. Die zitten in geldwagens ter beveiliging", legt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht uit. "Waarom die precies is afgegaan, weet ik niet. Dat blijft allemaal geheim als het om waardetransport gaat."

Het personeel dat met de wagen reed, wist het voertuig tijdig te verlaten en raakte niet gewond.


Laatst bewerkt op: 14 juni 2022 21:23

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Rookontwikkeling in geldwagen Mijdrecht: brandweer rukt uit

De brandweer is dinsdagmiddag uitgerukt omdat er brand zou zijn uitgebroken in een geldwagen. Het busje reed rond 12.50 uur op de Industrieweg in Mijdrecht toen er plotseling rook uit kwam. De brandweer en politie waren snel ter plekke, maar stonden voor een probleem. De zwaarbeveiligde busjes kunnen namelijk niet … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: