Mirthe Mons en Jytte Timmermans in top 10 tijdens NK Jeugd Wielrennen

Geplaatst op: 14 juni 2022

Mirthe Mons en Jytte Timmermans van UWTC deden op zaterdag 11 juni mee aan het Nederlands Kampioenschap wielrennen voor jeugd in categorie 6.
Voor beide dames was dit de wedstrijd van het jaar en voor Mirthe zelfs haar eerste NK deelname in haar debuutjaar.

Dankzij de intensieve trainingen van de afgelopen weken reden zowel Mirthe als Jytte een erg goede en alerte wedstrijd. Het parcours in Nijverdal was zwaar, met een pittige heuvel in de villawijk die maar liefst 15x beklommen moest worden. Het werd een slijtageslag,. De ene na de andere renster werd eraf gereden, maar Mirthe Mons en Jytte Timmermans bleven keurig in de voorste groep, waar uiteindelijk nog maar 18 rensters overbleven. In de laatste ronde was er een valpartij waardoor het peloton even uit elkaar viel en er een kopgroepje ontstond. Maar Mirthe en Jytte reden het gat naar de koplopers samen dicht op de beklimming, waardoor alles weer bij elkaar kwam. In de eindsprint wist Mirthe Mons een keurige 9e plaats te behalen en Jytte Timmermans werd zelfs 7e. Een bijzonder mooi resultaat voor beide UWTC dames waar ze bijzonder tevreden mee waren.

Laatst bewerkt op: 14 juni 2022 21:29

Mirthe Mons en Jytte Timmermans van UWTC deden op zaterdag 11 juni mee aan het Nederlands Kampioenschap wielrennen voor jeugd in categorie 6. Voor beide dames was dit de wedstrijd van het jaar en voor Mirthe zelfs haar eerste NK deelname in haar debuutjaar. Dankzij de intensieve trainingen van de … Lees meer »