001 -Family
Naar welk goed doel gaat de opbrengst van gevonden voorwerpen?

Naar welk goed doel gaat de opbrengst van gevonden voorwerpen?


Geplaatst op: 22 juni 2022

Gevonden voorwerpen die de gemeente bewaart en die niemand ophaalt worden na verloop van tijd verkocht. De opbrengst gaat naar een goed doel. Het college roept inwoners op mee te denken en een voorkeur uit te spreken naar wel goed doel het bedrag moet gaan. Dat kan door een stem uit te brengen via http://www.derondevenen.nl/goed www.derondevenen.nl/goeddoel. Stemmen kan op 3 goede doelen: de Voedselbank, Gezinsbuddy en Jongeren Actief.

Portemonnees, sleutels, sieraden, telefoons, laptops of soms contant geld. Regelmatig worden er voorwerpen op straat gevonden en aan de gemeente gegeven om te bewaren totdat de eigenaar zich meldt. Niet alle gevonden voorwerpen worden echter weer door de eigenaar opgehaald. Als dat niet gebeurt, worden ze na de wettelijke bewaartijd verkocht.

Mening van inwoners

Burgemeester Maarten Divendal: ,,Op dit moment is een bedrag beschikbaar van ruim 3000 euro. Als college hebben we besloten dit bedrag, zoals eerder ook gebeurde, aan een goed doel te schenken. Niet aan één specifieke vereniging, maar aan een organisatie binnen onze gemeente die zich richt op een wat bredere groep inwoners en die extra hulp kan gebruiken. We hebben drie organisaties voor ogen: de Voedselbank, Gezinsbuddy en Jongeren Actief. Graag horen we als college de mening van inwoners hierover. Naar welk goed doel zou het bedrag moeten gaan?’’

Stem uitbrengen kan tot en met 10 juli

Een stem uitbrengen kan eenvoudig via www.derondevenen.nl/goeddoel. Daar zijn ook linkjes te vinden naar de drie organisaties en kunnen inwoners lezen wat de organisaties doen. Een stem uitbrengen kan tot en met 10 juli. In de week daarna wordt de uitslag bekend gemaakt.


Laatst bewerkt op: 22 juni 2022 09:49

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Naar welk goed doel gaat de opbrengst van gevonden voorwerpen?

Gevonden voorwerpen die de gemeente bewaart en die niemand ophaalt worden na verloop van tijd verkocht. De opbrengst gaat naar een goed doel. Het college roept inwoners op mee te denken en een voorkeur uit te spreken naar wel goed doel het bedrag moet gaan. Dat kan door een stem … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: