01 - Autocross Abcoude
Habacus bridge drive in de Quakel

Habacus bridge drive in de Quakel


Geplaatst op: 27 juni 2022

Blijven oefenen is een must voor vele bridgers en ja dat kan nu ook in het dorpshuis "de Quakel" in de Kwakel. Zomers bridgen is een ontspannende bezigheid waarbij je toch graag het beste resultaat wil bereiken. Op de donderdagavond starten we om 19:30 en spelen ongeveer 21 spellen. Inschrijven kost 6 Euro per paar te voldoen aan de zaal. Aanmelden kan via what's app naar Hans Selman: 0 654 108 456 of mail leerkomgabridgen@gmail.com en kijk gerust ook eens op de website van HABACUS . O ja, je kan hier geen meesterpunten mee verdienen. En heb je even geen vaste bridgepartner en wil je toch graag komen bridgen dan kan je toch inschrijven. Wellicht kunnen we je dan helpen aan een tijdelijke zomer bridge-partner. Samen bridgen is namelijk een leuk tijdverdrijf. Stichting Habacus is er voor alle bridgers die meer doelgericht hun spel willen spelen. Als hulpmiddel gebruiken we de Habacus waarmee Deelscores, Manches, ”One down is good bridge”, Strafdoublet en Slem omgerekend worden naar "ballen". Je gaat dus meetellen wat je contract gescoord heeft zonder strafpunten te krijgen. Dus na het bieden en uitspelen vertaal je de score in ballen op een telraam. Deze methode is ook toepasbaar is voor thuis-bridgers die het vaak lastig vinden om een stand op te maken. Vorige week ontstond de volgende Habacus-punten uitslag ontstaan. Paulien&Klaas waren de toppers met een score van 36 Habacus punten (met een gemiddelde van 1,7 punten per spel), op de voet gevolgd door Hennie&Frank met 29 (gemiddeld 1,4) en goede derde plaats voor Atie&Jacqueline. Op de hele avond werd er gemiddeld 1 punt per spel genoteerd doordat er erg veel deelscore spellen gespeeld zijn. Al met een al een goede oefening om voor je eigen kansen te gaan.

Kun je nog niet bridgen en wil je dit uitdagende kaartspel leren? Dat kan ook bij stichting Habacus. In 10 lessen laat ik je merken dat je ook kan meetellen als bridger. Bridgen is goed voor de hersenen en geeft je nieuwe sociale mogelijkheden. Bridgen is er voor jong en oud maar je moet er wel rekening mee houden dat je er voldoende tijd voor kan vrijmaken. Regelmatig spelen is een must bij een spel met vele mogelijkheden.


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Habacus bridge drive in de Quakel

Blijven oefenen is een must voor vele bridgers en ja dat kan nu ook in het dorpshuis "de Quakel" in de Kwakel. Zomers bridgen is een ontspannende bezigheid waarbij je toch graag het beste resultaat wil bereiken. Op de donderdagavond starten we om 19:30 en spelen ongeveer 21 spellen. Inschrijven … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: