Herontwikkeling Mijnsheerlyckheid Kudelstaart gaat door


Geplaatst op: 20 juli 2011

De herontwikkeling van het nieuwe dorpshart Mijnsheerlyckheid in Kudelstaart kan doorgaan. Woensdagavond 20 juli is de klankbordgroep van o.a. omwonenden, winkeliers en andere belanghebbenden geïnformeerd over de herontwikkeling. De gemeente en Mijnsheerlyckheid CV gaan zich nu richten op het opstarten van de nieuwe plannen.

Met de herontwikkeling worden zestig appartementen (blok B, Mijnsheerenhof) huur in plaats van koop. Een ander deel van de koopappartementen (Blok C, ‘de drie van Mijnsheerlyckheid') wordt gevarieerder, waardoor bijvoorbeeld ook starters hier een appartement kunnen kopen. Het oorspronkelijke ontwerp blijft, ondanks de nieuwe plannen, zowel stedenbouwkundig als architectonisch geheel intact. Bij de nieuwe type woningen past het ondergrondse parkeren niet meer, voorgesteld wordt dit op maaiveld te realiseren, daarvoor is nog wel een planologische procedure nodig.

Variatie in koop
Zowel de gemeente als ontwikkelaar Mijnsheerlyckheid CV heeft groot vertrouwen in de herontwikkeling. "Met de variatie in koopappartementen spreken we diverse doelgroepen - van starters tot senioren - aan ", zegt Martin van Dolderen van Mijnsheerlyckheid CV. "In drie kleinschalige woontorens komen tweekamerappartementen vanaf € 149.900,- v.o.n., maar ook driekamerappartementen beginnen onder de € 200.000,- v.o.n. De vierkamerappartementen hebben de mogelijkheid tot het realiseren van een 5e kamer. Alle appartementen worden opgeleverd met een keuken inclusief inbouwapparatuur en zijn voorzien van ruime terrassen of balkons. Ieder appartement heeft een eigen parkeerplaats die in de verkoopprijs is inbegrepen. Men kan zelfs een aantal appartementen samenvoegen tot één appartement." Ook de verlaging van de overdrachtsbelasting zal volgens Van Dolderen een positieve invloed hebben op kopers die hun huidige woning nog moeten verkopen.

Meer sociale huur
Wethouder Ad Verburg van de gemeente Aalsmeer ziet daarnaast een succesfactor in de verhoging van het aantal sociale huurwoningen: in de nieuwe plannen komen er circa vijftig bij. Ook komen er tien huurwoningen die vanwege de grootte in de vrije sector verhuurd worden. "Ik vind dat een goede ontwikkeling", zegt Verburg. "Kudelstaart kan zeker meer sociale huurwoningen gebruiken. Ook is het natuurlijk fantastisch dat zo'n grote variatie aan koopappartementen mogelijk wordt gemaakt, zonder dat het prijswinnende ontwerp aangepast moet worden. Een knappe prestatie gezien de omstandigheden."

Succes
Zowel de gemeente Aalsmeer als Mijnsheerlyckheid CV heeft veel tijd en energie geïnvesteerd in de herontwikkeling van Mijnsheerlyckheid. Beide partijen gaan er een succes van maken. Deze zomer wordt er een nieuw visiedocument ontwikkeld. In september neemt het college van B&W en de gemeenteraad daarover een besluit.

Start verkoop koopappartementen ‘de drie van Mijnsheerlyckheid'
De ontwikkelaar heeft aangegeven de voorverkoop, vooruitlopend op het gemeentelijke besluit, te willen starten. Ook de gemeente is gebaat bij een vlotte verkoop en wil derhalve de verkoop niet blokkeren. De verkoop begint op 10 september, op de locatie aan het Robend, zodat er - bij zeventig procent verkocht - nog dit jaar kan worden begonnen met de bouw. "Heel Kudelstaart kijkt nu al te lang tegen een rommelig, braakliggend terrein aan", zegt wethouder Verburg. "Het is mooi dat hier snel een mooi project komt te staan met een prachtig nieuw dorpsplein, waar mensen nog jaren met plezier kunnen wonen."

Geïnteresseerden voor een koopappartement kunnen dat nu reeds kenbaar maken via www.mijnsheerlyckheid.nl. Of contact opnemen met één van de verkopende makelaars; Brockhoff Nieuwbouwmakelaars (020 543 73 73) of Drieman Garantiemakelaars (0172 46 08 08). De huurwoningen worden verhuurd via Zorgcentrum Aalsmeer volgens vastgestelde richtlijnen.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Herontwikkeling Mijnsheerlyckheid Kudelstaart gaat door

De herontwikkeling van het nieuwe dorpshart Mijnsheerlyckheid in Kudelstaart kan doorgaan. Woensdagavond 20 juli is de klankbordgroep van o.a. omwonenden, winkeliers en andere belanghebbenden geïnformeerd over de herontwikkeling. De gemeente en Mijnsheerlyckheid CV gaan zich nu richten op het opstarten van de nieuwe plannen.Met de herontwikkeling worden zestig appartementen (blok … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: