UWTC leden op alle fronten actief

Geplaatst op: 4 juli 2022

UWTC leden op alle fronten actief Zaterdag 2 juli is de tweede wedstrijd van de gravelserie verreden. Ditmaal een supersnel parcours van bijna 8 km in Meerveld (vlakbij Uddel). Drie leden van UWTC deden mee aan deze 120 km lange wedstrijd, Bart de Veer, Mike Derogee en Lars Hopman. Bart mocht dankzij zijn goede uitslag van de vorige wedstrijd (in Zandvoort) op de voorste startrij plaatsnemen. Mike en Lars maakte hun debuut bij de gravelwedstrijden. Bart reed vanaf de start voor in het peloton en toen hij aan het begin van de vierde ronde even lekker doorsleurde aan de kop van het peloton had hij opeens een gaatje. Hij kreeg Stefan Appelman (Westfrisia) met zich mee. Al snel sloot ook Jasper Slootman (de IJsselstreek) zich bij deze koplopers aan. Een ronde later wisten ook Menno Don (WV Noord-Holland) en Marino Noordam (Westland Wil Vooruit) de oversteek te maken. Deze vijf renners reden een solide race en mochten na 120 km uitvechten wie er op het podium terecht zouden komen. Jasper Slootman wist in de eindsprint nog net over Menno Don heen te komen en Bart reed naar de 3e plaats. Lars Hopman finishte als 34e. Helaas werd Mike van zijn fiets gereden door iemand die opeens van zijn lijn afweek om een nieuwe bidon aan te pakken. Mike moest teleurgesteld opgeven want anders had hij net als Lars een prima uitslag gereden.

Clubkampioenschap veteranen

Zondag 3 juli is het clubkampioenschap verreden van de Veteranen Belangen Vereniging Nederland op de Nedereindseberg in Nieuwegein. De UWTC renners Leen Blom, René Oudshoorn, John Tromp, Gerard de Veer, René Wiebes en Guus Zantingh stonden daar aan de start. In de wedstrijd bij de 60+ reed John Tromp naar de 6e plaats, René Wiebes eindigde als 13e, Gerard de Veer als 25e en René Oudshoorn werd 32e. Bij de 70+ werd Guus Zantingh 11e en Leen Blom kwam als 15e over de eindstreep.

Ronde van Twente

UWTC nieuweling Jasper Mons reed op zaterdag 2 juli de Ronde van Twente in Enter. Een omvangrijk en sterk bezet peloton met maar liefst 6 renners uit de top 10 van Nederland vertrok voor een wedstrijd van 50km. Het werd een keiharde wedstrijd, dik boven de 40km per uur gemiddeld. Aan het begin werden veel renners gelost. Jasper moest achteraan starten maar wist alle gaatjes te dichten en bleef keurig bij het steeds kleiner worden peloton waarin hij steeds verder naar voren kroop. In de laatste ronde raakte Jasper een dranghek waardoor hij veel posities verloor. Hij werd uiteindelijk 19e maar was vooral te spreken over de 1440 Watt die hij in de sprint had aangetikt, een nieuw record.

De Hoef sportief

Op zondag 3 juli deed Jasper Mons met twee vrienden mee aan de team-triatlon “De Hoef Sportief”. Jasper nam het uiteraard onderdeel wielrennen voor zijn rekening, een wedstrijd van 30km. Hij reed een bijzonder goede wedstrijd en kwam samen met 8 andere volwassen en ervaren renners in de kopgroep. In de eindsprint werd hij keurig 4e en zijn team werd uiteindelijk 3e in de overall rangschikking.

Ronde van Venhuizen (interclub)

Dit keer een interclub op een heus stratenparcours. Joël van Capel stond aan de start bij categorie 3. Joël had er zin in en was actief voorin de kopgroep. In de laatste ronde kwam het aan op een sprint waarin hij op een hele mooie 2e plek eindigde. Mirthe Mons deed mee in categorie 6. Mirthe reed een verrassend goede wedstrijd ondanks dat ze recent ziek was geweest. Ze wist zich actief te handhaven in het voorste groepje dat de jacht maakte op de koploper. Mirthe werd 8e. Jari Buskermolen deed mee bij de nieuwelingen. Hij ging goed van start en reed lekker mee met het peloton. Maar door het telkens kort aanzetten kreeg hij helaas last van zijn rug waardoor hij op 8 rondes van het einde moest lossen. Hij sloot aan bij een groepje achter het peloton en reed de koers netjes uit. Jytte Timmermans rijdt bij de interclub wedstrijden een categorie hoger en starten tegelijk met de nieuwelingen. Lastig om met een lichter verzet deze snelle mannen bij te houden. Jytte heeft de wedstrijd in een achtervolgende groep gereden. Uiteindelijk is ze wel als eerste meisje gefinisht.

Canada

UWTC lid Bas de Bruin reed een mountainbike wedstrijd in Canada. Op een extreem uitdagend parcours pakte hij de overwinning.

NK junioren

Op zaterdag 2 juli reden de junioren het NK. Van UWTC had Rens Grömmel zich weten te plaatsen voor deze wedstrijd. Rens reed prima mee in het grote peloton en werd in de eindsprint 29e.

Laatst bewerkt op: 4 juli 2022 20:00

UWTC leden op alle fronten actief Zaterdag 2 juli is de tweede wedstrijd van de gravelserie verreden. Ditmaal een supersnel parcours van bijna 8 km in Meerveld (vlakbij Uddel). Drie leden van UWTC deden mee aan deze 120 km lange wedstrijd, Bart de Veer, Mike Derogee en Lars Hopman. Bart … Lees meer »