001 - Week van de ontmoeting
Rolstoeldraaimolen voor Lotte iets dichterbij dankzij Dag van je Leven

Rolstoeldraaimolen voor Lotte iets dichterbij dankzij Dag van je Leven


Geplaatst op: 6 juli 2022

Meespelen met je broertje en de kinderen in de buurt, dat lijkt zo simpel. Maar voor de 9-jarige Lotte Dun is dit bijna niet mogelijk. De Kudelstaartse is meervoudig beperkt en zit in een rolstoel. Ze is graag buiten en de grote wens van haar ouders is om in de speeltuin vlakbij hun huis in de Copernicusstraat een rolstoeldraaimolen geplaatst te krijgen. Dit is een draaimolen waar ze met haar rolstoel in kan rijden en waarbij ook andere kinderen mee kunnen draaien. “Een ideaal speeltoestel voor Lotte,” zegt haar moeder Liesbeth. “We vinden het zo zielig voor haar dat ze vaak alleen maar vanuit haar rolstoel kan toekijken hoe andere kinderen op de huidige draaimolen plezier maken. Wij hebben het op vakantie weleens gezien en daar heeft ze er erg van genoten. Voordeel is ook dat ze er zelf in kan rijden en niet steeds de hulp van ons nodig heeft, zoals bij de schommel waar we haar in en uit moeten tillen.”

De werkgroep ‘Inclusief en Toegankelijk Aalsmeer’ heeft vanuit de gemeente al een bedrag hiervoor kunnen reserveren, maar er is nog veel meer geld nodig. Stichting Dag van je Leven heeft via het Meerlandenfonds € 250,- gekregen voor dit doel en besloten dit te verdubbelen. Maar ook deze stichting is afhankelijk van donateurs en sponsors. “Wij hopen dat er bedrijven of particulieren opstaan en een bijdrage hiervoor willen leveren,” aldus Stichting Dag van je Leven. “Ook wij zien hoe belangrijk het is voor mensen met een beperking om mee te kunnen doen in de maatschappij. De jonge Lotte heeft het niet makkelijk en vaak pijn, dus laten we met elkaar een stukje bijdragen aan het speelplezier wat ze nu nog kan beleven.”

U kunt uw zeer gewaardeerde bijdrage storten op rekeningnummer NL56 RABO 03141 68273 van Stichting Dag van je Leven o.v.v. rolstoeldraaimolen.


Laatst bewerkt op: 6 juli 2022 08:04

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Rolstoeldraaimolen voor Lotte iets dichterbij dankzij Dag van je Leven

Meespelen met je broertje en de kinderen in de buurt, dat lijkt zo simpel. Maar voor de 9-jarige Lotte Dun is dit bijna niet mogelijk. De Kudelstaartse is meervoudig beperkt en zit in een rolstoel. Ze is graag buiten en de grote wens van haar ouders is om in de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: