001 -Family

Van Rijn Racing werkt vierde wedstrijd voor het NK af in aanloop naar het EK


Geplaatst op: 19 juli 2011

De veranderingen aan de wedstrijdwagen konden dit weekend eindelijk getest worden. Team Van Rijn Racing had de afgelopen weken zijn handen weer uit de mouwen gestoken, om de Fabia te verbeteren. Tijdens de vierde wedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap, kon de Mijdrechtse coureur Dennis van Rijn, de update aan het onderstel beproeven. Het bleef zo goed als droog, wat de gelegenheid bood om de wagen stapsgewijs af te stellen, naar de hand van de rijder.

Ondanks dat het op het Eurocircuit niet regende, bleek de baan nog behoorlijk glad te zijn. Na de trainingen hadden de monteurs de wagen weer aan een grondige controle onderworpen, en daar nodig de wagenhoogte bijgesteld. In de kwalificaties bleek dit een stap in de goede richting te zijn. Dennis kreeg meer vertrouwen in zijn auto en de eerste manche ging hij dan ook goed van start. Vanaf de vijfde positie wist hij als derde de bocht in te gaan en de twee koplopers kon hij dan ook goed volgen. Na zijn jokerronde brak er in de derde ronde een aandrijfas, waardoor hij zijn weg niet meer kon vervolgen. Om uitzicht te houden op een finaleplaats, moet men minimaal 2 tijden zetten. Het team kreeg de auto weer tijdig klaar voor de start van de tweede manche.

Deze manche wist Dennis uit te rijden, alleen in de tweede ronde ging er een schokbreker stuk. Ondanks dit euvel, wat weer verholpen kon worden in de servicetent, wist Van Rijn zijn tijd te verbeteren ten opzichte van de voorgaande wedstrijden. De derde manche zou dan ook een belangrijke manche gaan worden. Er moest dan wel een supertijd op de klokken gezet gaan worden. Van Rijn startte in een snelle groep en wist zijn Fabia steeds sneller over de baan te sturen. Uiteindelijk kon er een 9e tijd genoteerd worden.

Echter liet de concurrentie geen steken vallen en werd er geen startbewijs voor de finale bemachtigd. Maar het team heeft een goed weekend beleefd, de aanpassingen aan het onderstel deden goed werk. Volgens Dennis reageert de auto een stuk agressiever, waardoor er meer mee kan worden aangevallen. Hopelijk gaat het de volgende wedstrijd weer een stuk beter. Dan staat er een Europese manche op het programma. In het weekend van 13 en 14 augustus vindt deze op het Eurocircuit plaats. Meer hierover kan men terugvinden op www.ekrallycross.nl Inmiddels is de inschrijving van team Van Rijn Racing bevestigd en zal men aan de start komen van dit grote evenement. Op www.vanrijnracing.nl zullen de ontwikkelingen tijdig bericht worden.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Van Rijn Racing werkt vierde wedstrijd voor het NK af in aanloop naar het EK

De veranderingen aan de wedstrijdwagen konden dit weekend eindelijk getest worden. Team Van Rijn Racing had de afgelopen weken zijn handen weer uit de mouwen gestoken, om de Fabia te verbeteren. Tijdens de vierde wedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap, kon de Mijdrechtse coureur Dennis van Rijn, de update aan het … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: