Prijswinnaars Energie Prestatie Advies en Warmtescan bekend


Geplaatst op: 19 juli 2011

Wethouder duurzaamheid Ulla Eurich heeft vijf Aalsmeerders blij gemaakt met een voucher voor een gratis energieonderzoek van hun woning; drie inwoners kunnen een Energie Prestatie Advies (EPA) laten uitvoeren en twee huiseigenaren kunnen dit najaar een warmtescan van hun woning laten maken.

Tijdens de energiemarkt kon iedere bezoeker meedingen naar een gratis EPA of een gratis Warmtescan. Uit de meer dan 100 inzendingen zijn de formulieren van de volgende personen getrokken: Voor het EPA zijn dat de heer J. Breugem, de heer J. Eveleens en mevrouw P. Marjot.
Voor de Warmtescan zijn dat de heer Hoekstra en de familie Noordam.

De heer en mevrouw Breugem, mevrouw Hoekstra en mevrouw Noordam ontvingen in aanwezigheid van de heer Bjorn Mom van Greenfocus die het Energie Prestatie Advies gaat uitvoeren, de prijs uit handen van wethouder Eurich. De warmtescan wordt uitgevoerd door Rekon BV.
De heer Eveleens en mevrouw P. Marjot konden niet aanwezig zijn. Zij krijgen de voucher toegestuurd.

Wat is het nut van een Energie Prestatie Advies?
Een EPA (Energie Prestatie Advies) wordt ook wel energielabel voor woningen genoemd. Bij het opstellen van het Energielabel voor woningen wordt nagegaan waar nog op energie bespaard kan worden, bijvoorbeeld met maatregelen als dubbelglas, een hoogrendementsketel, spouwisolatie of vloer- of dakisolatie. De energieadviseur rekent daarbij voor wat die maatregelen kosten, wat ze besparen aan gas en elektra en in hoeveel tijd de investeringen kunnen worden terugverdiend. De woningeigenaar kan dan zelf de afweging maken de energiebesparende maatregelen uit te voeren.

Warmtescan, hoe werkt dat?
Een warmtescan wordt uitgevoerd als de buitentemperatuur laag is. Een infrarood camera maakt een warmtebeeld van de voorgevel en laat zien waar het huis warmte ‘lekt'. Een energieadviseur zet vervolgens voor de eigenaar alle mogelijke isolatiemaatregelen op een rijtje.

Rol gemeente
Wethouder Eurich:"De gemeente Aalsmeer heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan met energiebesparing als speerpunt. Rendabele energiebesparing bij huishoudens levert niet alleen een grote bijdrage aan onze klimaatambitie, maar ook aan het betaalbaar houden van de energierekening. Wij proberen bewoners en bedrijven te stimuleren zelf energiebesparende maatregelen te treffen. Meten is weten, en dat kan met het Energie Prestatie Advies en de warmtescan die wij in de komende jaren veelvuldig zullen gaan inzetten. Ik ben blij dat wij nu vijf Aalsmeerders een gratis energie onderzoek mogen aanbieden. Ik ben heel erg benieuwd naar hun ervaringen. Kan het energieverbruik in hun woning verminderd worden? Welke maatregelen moeten daarvoor getroffen worden? En gaan ze dat ook doen? "


Duurzaamheidlening
Om huiseigenaren in de gemeente Aalsmeer financieel te ondersteunen bij het verbeteren van de energieprestatie van hun woning, heeft de gemeente de duurzaamheidlening in het leven geroepen.

Particuliere woningeigenaren kunnen in aanmerking komen voor een lening van minimaal 2.500 euro en maximaal 15.000 euro. Zij lenen dit bedrag de eerste drie jaar aflossingsvrij en tegen een lage rente. De aflossingen worden vervolgens weer ingezet voor nieuwe leningen. Zo blijft er steeds geld beschikbaar om huiseigenaren te helpen hun energiemaatregelen te financieren.

Meer informatie over de duurzaamheidlening en een aanvraagformulier zijn te vinden op de website www.aalsmeer.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Prijswinnaars Energie Prestatie Advies en Warmtescan bekend

Wethouder duurzaamheid Ulla Eurich heeft vijf Aalsmeerders blij gemaakt met een voucher voor een gratis energieonderzoek van hun woning; drie inwoners kunnen een Energie Prestatie Advies (EPA) laten uitvoeren en twee huiseigenaren kunnen dit najaar een warmtescan van hun woning laten maken. Tijdens de energiemarkt kon iedere bezoeker meedingen naar … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: