001 - Escaperoom aglemeen

Woonvisie Aalsmeer vastgesteld


Geplaatst op: 18 juli 2011

Afgelopen donderdag avond, tijdens de laatste raadsvergadering voor het zomerreces, heeft de gemeenteraad de Woonvisie Aalsmeer 2011 - 2020 vastgesteld. In de nieuwe Woonvisie is vastgelegd wat de gemeente de komende jaren op het gebied van wonen wil bereiken en wat er moet gebeuren om deze doelen ook daadwerkelijk te realiseren.

Wethouder Ulla Eurich: "Het grootste deel van de Aalsmeerders woont naar tevredenheid in de gemeente. Dat geldt helaas niet voor iedereen. Ondanks het grote aanbod van woningen is het voor jongeren, starters en ouderen, en mensen met een beperkt inkomen nog steeds lastig om geschikte woonruimte te vinden. De gemeente wil zich de komende jaren met name richten op die groepen op de woningmarkt die het zelfstandig niet redden. Met de nieuwe Woonvisie hebben we nu instrumenten om ook daadwerkelijk verschil te kunnen maken." Met een motie heeft de gemeenteraad het college verzocht om versneld voorstellen uit te werken voor alternatieve jongerenhuisvesting.

De gemeente heeft slechts beperkte mogelijkheden om de woningmarkt weer in beweging te krijgen. "Dan is het des te belangrijker dat we alle instrumenten die we wél hebben, zo doelgericht mogelijk inzetten", aldus Eurich. "De nieuwe Woonvisie geeft ons die instrumenten." Het ontbreekt in de gemeente Aalsmeer aan huur- en koopwoningen in het middensegment. Daar moet in nieuwbouwplannen en in herstructureringsplannen veel meer aandacht voor zijn. Met onder andere woningstichting Eigen Haard maken wij nieuwe afspraken over de verdeling van sociale huurwoningen en het verlagen van de energierekeningen door bijvoorbeeld woningen te isoleren. Met ontwikkelaars maken we bij nieuwbouwplannen afspraken over welke woningen nodig zijn. Omdat dat niet meer op zo grote schaal zal gebeuren als in de afgelopen jaren moeten we nu krachtig bijsturen wat betreft het soort woningen en de prijsklasse.

Ook zal de gemeente doorgaan met het verstrekken van startersleningen en zal het Woonfonds worden ingezet voor bijvoorbeeld projecten die de leefbaarheid en kwaliteitsverbetering in wijken een impuls geven. Meer informatie over wonen, en de woonvisie zelf, is te vinden op de website www.aalsmeer.nl onder Wonen, Wijken en Verkeer.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Woonvisie Aalsmeer vastgesteld

Afgelopen donderdag avond, tijdens de laatste raadsvergadering voor het zomerreces, heeft de gemeenteraad de Woonvisie Aalsmeer 2011 - 2020 vastgesteld. In de nieuwe Woonvisie is vastgelegd wat de gemeente de komende jaren op het gebied van wonen wil bereiken en wat er moet gebeuren om deze doelen ook daadwerkelijk te … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: