001 - DenOuden
Zo duurzaam zijn De Ronde Venen, Aalsmeer en Uithoorn

Zo duurzaam zijn De Ronde Venen, Aalsmeer en Uithoorn


Geplaatst op: 18 augustus 2022

De gemeenten De Ronde Venen, Aalsmeer en Uithoorn scoren matig tot redelijk op het gebied van duurzaamheid. Dat blijkt uit een rondgang van energievergelijk.nl aan de hand van de regionale klimaatmonitor.

Deze energievergelijker bekeek onder meer naar het aandeel zonnestroom per inwoner en het aantal elektrische voertuigen.

Zonne-energie per inwoner

Een overzicht van het aandeel zonnestroom per inwoner in de drie gemeenten in 2021.

· Aalsmeer: 725 kWh
· De Ronde Venen 437 kWh
· Uithoorn: 574 kWh

Met deze cijfers komt alleen Aalsmeer boven het gemiddelde in Nederland (648 kWh) uit. Een huishouden met circa 12 zonnepanelen wekt jaarlijks zo’n 3.000 tot 3.500 kWh aan stroom op.

Voor huishoudens die meer stroom terug leveren dan dat ze zelf verbruiken, is het belangrijk om te kijken naar de terugleververgoedingen per energieleverancier. Dat kan zo’n enkele honderden euro’s schelen op de energierekening.

Elektrische auto’s

Energievergelijk.nl zocht ook uit wat het totale aantal volledig elektrische auto’s in de drie gemeenten is (cijfers van juni, 2022):

· De Ronde Venen: 977
· Aalsmeer: 694
· Uithoorn: 623

Kijkend naar de inwonersaantallen, blijkt dat De Ronde Venen het op dit vlak het beste doet. Gemiddeld is er één elektrische auto per 46 inwoners. In Aalsmeer is dit 1 per 47 inwoners en in Uithoorn 1 per 50 inwoners.

Ter vergelijking, in heel Nederland waren er in juni 423.423 elektrische auto’s geregistreerd. Dat komt neer op 1 elektrische auto per 42 inwoners. Daarmee scoren de drie gemeenten een stuk beneden het gemiddelde.


Laatst bewerkt op: 18 augustus 2022 07:05

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Zo duurzaam zijn De Ronde Venen, Aalsmeer en Uithoorn

De gemeenten De Ronde Venen, Aalsmeer en Uithoorn scoren matig tot redelijk op het gebied van duurzaamheid. Dat blijkt uit een rondgang van energievergelijk.nl aan de hand van de regionale klimaatmonitor. Deze energievergelijker bekeek onder meer naar het aandeel zonnestroom per inwoner en het aantal elektrische voertuigen. Zonne-energie per inwoner … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: