Ronde van Uithoorn

Geplaatst op: 5 september 2022

Zondag 4 september waren het prachtige weersomstandigheden tijdens de wielerronde van Uithoorn. Er waren mooie wedstrijden te zien op het parcours van UWTC.

Veteranen 60+

De UWTC leden Louis Oude Elferink, Rene Wiebes, John Tromp en Gerard de Veer waren present bij deze thuiswedstrijd. Vanaf de start waren er een aantal renners o.a. Gerard heel actief met het vergaren van punten voor de leidersprijs. Diverse ontsnappingen werden al snel weer ongedaan gemaakt. In de massaspurt was Henry Kes uit Volendam het rapste voor Frank Nijssen uit Haarlem en derde werd Jeroen Bosman uit Amsterdam. John spurtte naar een mooie 4e plaats, Louis werd 8e, Gerard finishte als 13e en René werd 17e. Kees van Prooijen uit Den Haag won de leidersprijs.

Nieuwelingen

Bij de nieuwelingen finishte bijna een compleet peloton na 44 rondes koers. En dat werd best een spannende sprint want 34 renners finishte binnen 4 secondes. De winst ging naar Anco Ballif uit Gouda. Hij won ook het 3-ronde klassement. Op plaats 2 Rick Versloot uit Harinxveld-Giesendam en op de 3e plaats Liam van Os uit Berkel en Rodenrijs. UWTC lid Jasper Mons reed een sterke wedstrijd totdat in de laatste ronde iemand tegen hem aanbotste en hij maar net overeind wist te blijven. Ketting eraf en weg kans op een goede eindsprint. Jari Buskermolen en Kars van Hattem finishte achter Jasper.

Sportklasse

Bij de sportklasse helaas maar een klein deelnemersveld. En ook hier een bijna compleet peloton naar de finish. De winst ging naar Yorick Bos uit den Helder. Tweede werd UWTC lid Henk de Jong uit Nieuwveen en 3e Jorre van der Bij. Jorre ging ook met de leidersprijs en het 3-ronde klassement naar huis.

Amateurs en junioren

Bij deze klasse was er halverwege koers wel een succesvolle ontsnapping van 7 man, waaronder vier UWTC leden. Iedere dinsdagavond wordt er door deze mannen op het scherpst van de snede gekoerst tijdens onze clubcompetitie en dat werpt blijkbaar zijn vruchten af. Twee rondes voor het einde wist Sven Buskermolen een gaatje te slaan en hij kwam solo richting de streep. Helaas voor Sven stak hij iets te vroeg de handen in de lucht en wist clubgenoot Bas de Bruin met 0.002 seconde verschil toch nog de winst te grijpen. De winst dus voor Bas de Bruin uit Uithoorn die tevens ook de leidersprijs en het 3-ronde klassement op zijn naam wist te schrijven. Tweede Sven Buskermolen uit Kudelstaart en 3e Pepijn Veenings uit Assendelft. Op de 5e plaats UWTC junior Mike Derogee en 6e Menno van Capel.

Simac Ladies Tour

UWTC lid Lorena Wiebes was de sterkste dame tijdens de Simac Ladies Tour. Met 2 overwinningen, 2x een 2e plaats, een 3e en een 5e plaats ging ze er met de eindoverwinning vandoor.

NK handbiken

Op 1 september deden de UWTC handbikers Timd e Vries en Jetze Plat mee bij het NK tijdrijden in Amersfoort. Jetze Plat wist de snelste tijd neer te zetten in de klasse H4. En Tim de Vries won de zilveren medaille in de klasse H5. Op 24 september strijden zij in Varsseveld voor de NK titels tijdens de wegwedstrijd.

Ronde van Deventer

Jasper Mons reed op 3 september de Ronde van Deventer bij de Nieuwelingen. Jasper bleef keuring in het peloton en werd 16e in de eindsprint.

Klompenronde

Op zondag 4 september werd in Honselersdijk de Klompenronde verreden. Aan de start stonden Jytte Timmermans, Mirthe Mons en Floris Fransen. Al direct vanaf de start werd er hard gekoerst. De drie UWTC rijders zaten alle drie in het peloton en konden daar goed in mee. In de koers, die 16 ronden over het parkoers van Westland Wil Vooruit ging, zaten drie klimmetjes en dat maakte het een zware koers. Jytte werd uiteindelijk 10e werd, Floris 16e en Mirthe 17e.

Ronde van Orteliusstraat en Texel

Joël van Capel heeft dit weekend 2 wedstrijden gereden. Zaterdag gingen we naar de Ronde van de Ortelius straat in Amsterdam waar hij een goede samenwerking had met teamgenootje Tristan. Zondag reed Joël een goede wedstrijd op Texel en hij werd 3e

Laatst bewerkt op: 5 september 2022 19:10

Zondag 4 september waren het prachtige weersomstandigheden tijdens de wielerronde van Uithoorn. Er waren mooie wedstrijden te zien op het parcours van UWTC. Veteranen 60+ De UWTC leden Louis Oude Elferink, Rene Wiebes, John Tromp en Gerard de Veer waren present bij deze thuiswedstrijd. Vanaf de start waren er een … Lees meer »