Hema
Sneller van Mijdrecht in Amsterdam: dit verandert er in de busdienstregeling

Sneller van Mijdrecht in Amsterdam: dit verandert er in de busdienstregeling


Geplaatst op: 18 september 2022

Goed nieuws voor de busreizigers uit de Ronde Venen. Vanaf 11 december rijden de bussen op lijn 126 en 130 een snellere en kortere route, waardoor mensen uit Wilnis en Mijdrecht sneller in Amsterdam-Zuidoost en Breukelen zijn. 

Tekst: Ad.nl

De wijzigingen staan in de nieuwe dienstregeling van Syntus Utrecht, die op 11 december van kracht wordt. Bussen van lijn 126 en 130 rijden vanaf Vinkeveen straks niet meer via de Burg. Padmosweg, maar via de Industrieweg en de Mijdrechtse Dwarsweg naar het centrum van Mijdrecht. Dit levert een tijdwinst op van 5 minuten per rit. Bovendien wordt de nieuwe woonwijk De Maricken beter bereikbaar.

Dankzij de nieuwe regeling kunnen Mijdrechters straks ook makkelijker met het openbaar vervoer naar het ziekenhuis. Lijn 126 gaat halteren bij het AMC.

Proef

Daarnaast stopt lijn 120, die van Utrecht naar Amsterdam Bijlmer Arena rijdt, een jaar lang op station Abcoude als proef. Daardoor kunnen bewoners uit bijvoorbeeld Baambrugge met de bus naar Abcoude, om daar vervolgens op de trein te stappen. Na een jaar wordt besloten of de extra stop blijft.
 
Daarnaast rijdt lijn 123, die van Oudewater, via Woerden naar Mijdrecht gaat, door tot Uithoorn. Ook gaat deze lijn doordeweeks de hele dag door rijden, in plaats van alleen tijdens de spitsuren.

De provincie Utrecht en Syntus hebben daarnaast ook de tijden in de dienstregeling onder de loep genomen. Vanaf december moeten de bustijden zo zijn aangepast, dat bussen beter aansluiten op de treinen die stoppen op station Woerden.

Spekkoper

Al met al lijkt De Ronde Venen spekkoper. ,,Ik ben echt ontzettend blij met de aanpassing van lijn 126 en 130. Deze lijnen worden nu een stuk sneller en veiliger”, zegt Simone Borgstede, raadslid van Lokaal En Fair De Ronde Venen.
Maar ondanks de verbeteringen is de oud-fractievoorzitter van het CDA niet te spreken over het busvervoer in haar gemeente. ,,Nog altijd vallen ontzettend veel bussen uit. Ik vind het echt heel zorgelijk dat mensen niet op hun werk of op school kunnen komen. En dat in tijden waarin we vanuit het oogpunt van klimaat en milieu het openbaar vervoer juist zouden moeten promoten.”

Vincent Bos, fractievoorzitter van ChristenUnie-SGP in Oudewater is eveneens blij met deze ontwikkeling, maar ook sceptisch, omdat hij ziet dat er veel ritten uitvallen. ,,Ik moet het allemaal eerst zien gebeuren. Syntus kan door personeelstekort vaak niet de dienstregeling rijden zoals gepland. Ik ben benieuwd hoe dat straks met de extra ritten op lijn 123 gaat.”

Diep dal

Syntus Utrecht en de provincie geven aan dat het huidige plan echt het hoogst haalbare is. ,,Het openbaar vervoer klimt langzaam maar zeker uit een diep dal. Nu er geen beperkingen meer zijn als gevolg van corona, komen er steeds meer reizigers terug. Maar het zal nog een geruime tijd duren voordat de bezetting van de bussen terug is op het oorspronkelijke niveau”, laten zij weten.

,,Een uitbreiding van het aanbod van ritten is nu niet te betalen”, meldt de provincie dan ook, ook al trekt ze 50 miljoen euro extra uit voor het openbaar vervoer in de regio.

Overigens is er goed nieuws voor mensen die snakken naar de terugkeer van de nachtbussen. Wanneer er voldoende personeel beschikbaar is, zullen deze spoedig weer gaan rijden.

 

 

 


Laatst bewerkt op: 18 september 2022 09:58

Bron: Ad.nl

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Sneller van Mijdrecht in Amsterdam: dit verandert er in de busdienstregeling

Goed nieuws voor de busreizigers uit de Ronde Venen. Vanaf 11 december rijden de bussen op lijn 126 en 130 een snellere en kortere route, waardoor mensen uit Wilnis en Mijdrecht sneller in Amsterdam-Zuidoost en Breukelen zijn.  Tekst: Ad.nl De wijzigingen staan in de nieuwe dienstregeling van Syntus Utrecht, die … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: