De Vinken haalt eerste punten binnen

Geplaatst op: 20 september 2022

Op zaterdag 17 september kreeg het Vlaggenschip van De Vinken bezoek van DOT 1 uit Oss, voor de eerste thuiswedstrijd van de veldcompetitie. Na verlies in de eerste wedstrijd uit tegen Fiducia, was de Vinken erop gebrand de punten deze week in Vinkeveen te houden. Die missie werd succesvol afgerond met een mooie 18-13 overwinning.

Een aantal vaste krachten heeft de korfbalschoenen dit seizoen aan de spreekwoordelijke wilgen gehangen. In de selectie van De Vinken, gesponsord door de Suite, zien we dan ook een paar nieuwe gezichten. In de aanval startte Jelle Mul, Levi Kroon, Eva Hemelaar en Iris den Boer. Zoë van Dasler, Deena Dankelman, Jerom Stokhof en Gideon Leeflang vormden de verdediging.

DOT opende de score door tweemaal doel te treffen. Na het wisselen van de vakken zorgde Gideon Leeflang via een strafworp voor de eerste treffer aan Vinkenzijde. DOT liep nog een puntje uit tot 1-3, daarna nam De Vinken het over. Via treffers van Levi Kroon, Eva Hemelaar, Jerom Stokhof en Zoë van Dasler wist De Vinken de stand om te buigen naar een 5-3 voorsprong. DOT deed wel iets terug, maar door de rust in de aanval te bewaren en de juiste kansen te pakken werd de voorsprong langzaam uitgebouwd tot een 11-8 ruststand.

Na rust kende De Vinken een lastige periode. Goede aanvallen waren er wel degelijk, maar werden niet omgezet in doelpunten. DOT wist zo de marge te verkleinen tot 2 doelpunten verschil. Na de 12-10 kreeg De Vinken echter weer grip op de wedstrijd. Na drie treffers in de eerste helft, was Levi Kroon ook de tweede helft uitermate trefzeker, met nog eens 4 doelpunten van afstand. Fenne Claassen en Emese Kroon zorgden halverwege de tweede helft voor nieuw elan in de aanval. Via doelpunten van Zoë van Dasler, Emese Kroon en Gideon Leeflang liep de Vinken uit tot 18-11. Het slotakkoord was voor DOT, dat nog tweemaal wist te scoren maar niet meer in de buurt kwam van de overwinning.

Trainer/coach Sabrina Kooijman blikt tevreden terug: “We hebben met het hele team heel volwassen gespeeld tegen DOT. Soms was het zoeken naar de juiste kansen, dat geduld hebben we heel goed bewaard. We hebben met vlagen op save gespeeld, maar ik heb ook hele creatieve aanvallen gezien.”

Volgende week reist De Vinken af naar Eindhoven voor de eerste ontmoeting tegen PSV/lifovragen.nl

Laatst bewerkt op: 20 september 2022 06:53

Op zaterdag 17 september kreeg het Vlaggenschip van De Vinken bezoek van DOT 1 uit Oss, voor de eerste thuiswedstrijd van de veldcompetitie. Na verlies in de eerste wedstrijd uit tegen Fiducia, was de Vinken erop gebrand de punten deze week in Vinkeveen te houden. Die missie werd succesvol afgerond … Lees meer »