Beter bewegen als je Parkinson hebt

Beter bewegen als je Parkinson hebt


Geplaatst op: 21 september 2022

Vanuit Zorg voor Beweging start Senior Sportief Actief op 23 september opnieuw met beweegbijeenkomsten voor mensen met Parkinson of een vorm hiervan. Claudia van Eijk en Michelle Lim-Hok-Koen, oefentherapeuten Mensendieck bij ‘Houding en Bewegen’ zorgen voor afwisselende lessen met gerichte oefeningen en ook spel. Eerdere deelnemers zijn enthousiast: “De lessen zitten vol tips over bewegen in lastige situaties, heel nuttig!” Een ander zei: “Er is veel aandacht voor de deelnemers, en ook veel humor in de lessen.” Een derde merkt op dat het helpt om met je beweegproblemen om te gaan en “het gezellig is door het onderlinge contact”.

In de lessen leer je veel en kun je je grenzen aftasten om je mogelijkheden te vergroten. Je verbetert je conditie en door de oefeningen worden je spieren sterker. Ook is er aandacht voor je coördinatie en reactievermogen. Lopen en bewegingen uit het dagelijks leven worden geoefend, zoals opstaan vanuit je stoel, je bed of van de vloer.

Met deze serie van 12 lessen wordt het dagelijkse bewegen gemakkelijker en prettiger.

De lessen vinden plaats op vrijdag van 10.30 tot 11.30 in sportzaal De Brug, Van Wassenaerstraat 9 in Mijdrecht. De kosten bedragen € 78,-, mogelijk kan de verzekering dit vergoeden. Voor nadere informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met Claudia en Michelle: 0297-76 91 96 of info@houdingenbewegen.nl., kijk ook voor meer informatie op www.seniorsportiefactiefdrv.nl. Van harte welkom vanaf 23 september bij het begin van deze serie lessen! U kunt ook eerst een keer vrijblijvend meedoen, om de sfeer te proeven en te ervaren hoe deze lessen zijn.


Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Beter bewegen als je Parkinson hebt

Vanuit Zorg voor Beweging start Senior Sportief Actief op 23 september opnieuw met beweegbijeenkomsten voor mensen met Parkinson of een vorm hiervan. Claudia van Eijk en Michelle Lim-Hok-Koen, oefentherapeuten Mensendieck bij ‘Houding en Bewegen’ zorgen voor afwisselende lessen met gerichte oefeningen en ook spel. Eerdere deelnemers zijn enthousiast: “De lessen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: