Hema
Stimuleringsproject ‘Sjors Sportief’ laat kinderen massaal kennismaken met sport en cultuur

Stimuleringsproject ‘Sjors Sportief’ laat kinderen massaal kennismaken met sport en cultuur


Geplaatst op: 23 september 2022

Sjors Sportief is dit schooljaar het beste vriendje van basisschoolleerlingen in De Ronde Venen. De mascotte is het boegbeeld van het gelijknamige sportstimuleringsproject dat de gemeente De Ronde Venen dit jaar opstart. Het succesvolle project laat kinderen laagdrempelig en vaak gratis kennismaken met uiteenlopende activiteiten. Honderden kinderen schreven zich al in via ProvinieUtrechtActief.nl in de eerste week.

Dansen, hockey, judo, turnen, scouting, boksen… Dankzij Sjors Sportief kunnen basisschoolleerlingen in De Ronde Venen ook dit jaar vrijblijvend ontdekken welke sport het beste bij ze past. Aan de hand van die mascotte kunnen kinderen zich namelijk vaak gratis inschrijven.

Zeer populair

Sjors is een echte hit onder de basisschooljeugd. Dit schooljaar schreven al honderden kinderen zich in voor een sportieve kennismaking. En die teller loopt nog lang door, vertelt Wesley van Gurp, Buurtsportcoach in gemeente De Ronde Venen.

“Sjors is razend populair. Sommige activiteiten werken zelfs al met een wachtlijst. Gelukkig neemt ook het aanbod toe, want steeds meer verenigingen sluiten zich aan bij ons project. Daar zijn we heel blij mee, want daardoor kunnen nog meer kinderen laagdrempelig kennismaken met sport en cultuur. Zonder dat ze meteen lid moeten worden van een vereniging.”

Het Sjorsboekje

Sjors is een initiatief van de gemeente De Ronde Venen in samenwerking met de regionale sportverenigingen en andere sport- en cultuuraanbieders. Het project maakt het voor kinderen mogelijk om meer dan dertig sport- en cultuuractiviteiten te ontdekken. Het aanbod wordt jaarlijks aan het begin van het schooljaar gepresenteerd in het Sjorsboekje, dat leerlingen van groep 1 tot en met 8 van alle basisscholen in de gemeente De Ronde Venen hebben ontvangen.

“Sjors blijkt een zeer succesvolle manier om kinderen veelal gratis in contact te brengen met sport”, aldus Van Gurp. “Inschrijven voor de activiteiten is het hele schooljaar mogelijk via de website provincieutrechtactief.nl. Ik heb er alle vertrouwen in dat we het totale aantal inschrijvingen nog flink gaat uitbouwen.”

Meer informatie 

Wil je meer weten over Sjors Sportief in De Ronde Venen? Bekijk de website www.teamsportservice.nl/de-ronde-venen/project/sjors-sportief.


Laatst bewerkt op: 23 september 2022 14:10

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Stimuleringsproject ‘Sjors Sportief’ laat kinderen massaal kennismaken met sport en cultuur

Sjors Sportief is dit schooljaar het beste vriendje van basisschoolleerlingen in De Ronde Venen. De mascotte is het boegbeeld van het gelijknamige sportstimuleringsproject dat de gemeente De Ronde Venen dit jaar opstart. Het succesvolle project laat kinderen laagdrempelig en vaak gratis kennismaken met uiteenlopende activiteiten. Honderden kinderen schreven zich al … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: