CSW start met nipte overwinning

Geplaatst op: 26 september 2022

Door de vele afwezigen in de selectie was het voor coach Michel Strating wederom puzzelen om de juiste elf spelers het veld in te sturen. Vanaf het eerste fluitsignaal was Waterwijk duidelijk de beter voetballende ploeg en was CSW met name in balbezit erg onrustig. CSW werd noodgedwongen teruggedrongen en vooral via de zijkanten zorgde Waterwijk voor veel gevaar. Na 18 minuten spelen kwam Waterwijk dan ook verdiend aan de leiding. Onoplettendheid werd door de handige aanvaller genadeloos afgestraft. Even later kwam CSW goed weg toen de spits van Waterwijk via de handen van doelman Rahim Gok op de lat kopte. Aan de andere kant het eerste gevaar voor CSW toen Matt Veerhuis de bal terug lag op Stefan Tichelaar die vervolgens de bal maar half raakte. Vlak voor rust wederom Veerhuis die de bal in de voeten speelde van Tichelaar maar nu ging de bal hoog over het doel.

Na rust een veel feller CSW dat veel brutaler ging spelen en zodoende wat meer grip op de wedstrijd kreeg. Het kwam veel meer in de buurt van het vijandelijke doel en dat resulteerde na 57 minuten spelen in de gelijkmaker. Bij een afgeslagen aanval rolde de bal voor de voeten van Noah Steen die zich geen moment bedacht en de bal snoeihard in de kruising schoot. Achterin bleef het oppassen geblazen en moest de verdediging van CSW alle zeilen bijzetten om onheil te voorkomen. Een leep stiftballetje ging maar net over het doel van doelman Gok en bij enkele voorzetten mocht CSW in de handen knijpen dat het niet op achterstand kwam. Met nog 20 minuten op de klok mocht CSW een vrije trap nemen vanaf de zijkant. De loepzuivere trap van Dennis Prange werd door Calvin Bergkamp nog aangeraakt en zo verdween de bal in het doel. Hierna kwam CSW nog meer onder druk te staan en ontstonden er enkele gevaarlijke situaties voor het CSW doel. Mede ook dankzij de prima CSW verdediging kon Waterwijk geen echte grote kansen meer creëren. Het laatste fluitsignaal klonk als een bevrijding in Wilnis want de eerste competitiezege was een feit.

Laatst bewerkt op: 26 september 2022 11:02

CSW is het seizoen 2022-2023 gestart met een nipte overwinning op titelkandidaat Waterwijk. Afgelopen seizoen was Waterwijk nog veel te sterk in de nacompetitie door CSW met 2-0 te verslaan, dit keer was het CSW dat met een 2-1 zege het seizoen opende. Door de vele afwezigen in de selectie … Lees meer »