Vinken B1 wint korfbalkraker tegen medekoploper

Geplaatst op: 27 september 2022

Hoewel het zeker 10 minuten duurt voordat de eerste goal valt is het Synergo die het initiatief pakt. Na de 0-1 van Synergo zorgt Lotte Kortz voor de gelijkmaker, met één van haar fameuze doorloopbalacties. Toch is het Synergo dat halverwege de eerste helft op een 2-4 voorsprong staat. Door een aantal tactische aanwijzingen van de coaches Jurriën en Deena, lukt het de Vinken om de wedstrijd te kantelen. Door o.a. de druk op de ballijnen te verhogen kan de bal veel vaker onderschept worden. De natte bal, die de tegenstander niet klemvast heeft, is steeds voor de Vinken en daarmee is er meer ruimte voor langere aanvallen. Verdedigend wordt uitgevoerd wat is opgedragen, waardoor Synergo moeilijk tot goede kansen komt. Via goals van Ilse Vis, Maggie de PIjper en Zianna Zoomer is het na 30 minuten 8-6 voor de Vinken en gaat het team met een goed gevoel de rust in.

De eerst 5 minuten van de 2e helft lukt het aardig om de goede vorm vast te houden, maar dan is het toch weer Synergo dat van zich af bijt en de score weet om te buigen naar een 9-10 achterstand voor de Vinken. Door Nikkie Verlaan in te brengen en de manier van spelen iets aan te passen, laat De Vinken in de laatste 10 minuten van de wedstrijd zien dat de punten in Vinkeveen zullen blijven. Doelpunten van Nikkie en Kate Baartmans zorgen voor een 12-10 voorsprong, met dan nog 3 minuten op de klok. De wedstrijd kan nu rustig uitgespeeld worden. Toch weet Synergo nog een goal te maken, waarna een zenuwslopende laatste minuut in gaat. Zowel De Vinken als Synergo krijgen nog een paar kleine kansen die allen doel missen en dus is het de Vinken die als winnaar het veld afstapt, na een geweldige wedstrijd die eindigt in een 12-11 overwinning. De goals zijn gemaakt door Lotte (2x), Ilse (3x), Maggie (3x), Zianna (1x), Nikkie (1x) en Kate (2x). Zaterdag 1 oktober speelt De Vinken B1 haar laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen de nieuwe nummer 2, DOS uit Westbroek.

Laatst bewerkt op: 27 september 2022 06:12

Zaterdag 24 september speelde het “De Bron” Vinken B1 team de thuiswedstrijd tegen medekoploper Synergo uit Utrecht. Beide ploegen staan na 2 wedstrijden op 3 punten, de strijd gaat dan ook om de eerst plek in de poule. Hoewel het zeker 10 minuten duurt voordat de eerste goal valt is … Lees meer »