Clash Fiducia -Atlantis is deze keer voor Atlantis

Geplaatst op: 3 oktober 2022

Na een zware beproeving gehad te hebben in Oss ging Atlantis zaterdag 1 oktober op bezoek bij het al bekende Fiducia uit Vleuten. Beide ploegen spelen al jaren tegen elkaar, elk seizoen weer en kennen elkaar daarom ook echt door en door. Het verleden liet ook weten dat je gewoon nooit weet wie er gaat winnen. Oftewel op voorhand een wedstrijd waar veel spanning in zou zitten.

De door van Walraven B.V. gesponsorde ploeg begon sterk aan de wedstrijd. De aanvallen die gedraaid werden waren nou niet heel geweldig, maar de afronding was er wel. Fiducia echter creëerde kansen, maar telkens was het een één schots aanval en kon Atlantis gelijk weer gaan aanvallen. Door deze situatie liep de rood-wit-blauwe formatie uit naar een 0-5 voorsprong. Daarbij ook aangegeven dat Fiducia het na liet om 4 strafworpen af te ronden.

Maar er werd een tactische wissel geplaatst waardoor Fiducia wat meer grip op de wedstrijd kreeg en Atlantis er even niet meer aan te pas kwam. De aanvallen van de Mijdrechtenaren werden moeizamer en de verkeerde kansen werden genomen waardoor het geloof in een goede uitslag weer terugkeerde bij de thuisploeg. Zo scoorde Atlantis niet meer in de 1e helft en werd er gerust met een tussenstand van 4-5.

Scherpte en focus gaf trainer/coach Wim Schaap aan. Er moest meer gestreden worden wilde Atlantis resultaat halen. En dat gebeurde dan ook in de 2de helft waar Atlantis ook al snel een tactische wissel maakte door Fay Trompert in het veld te zetten. Atlantis scoorde weer wat makkelijker waardoor de ploeg weer uit liep naar een 6-9 voorsprong. Maar daar tegenover kwam er echter een aderlating, omdat Lynn Loman geblesseerd naar de kant moest na een botsing.

Fiducia profiteerde hier weer van en kwam weer terug tot 9-9 met nog een kwartier te spelen. En spannend slot in het verschiet, maar Atlantis bleef effectief en Fiducia kon de bal even niet meer door de mand krijgen. In 10 minuten werd er uit gelopen naar een 10-14 voorsprong waardoor er nog weinig tijd was voor Fiducia om dit te repareren. Ondanks het wat tragere proberen te spelen van Atlantis werden er nog 2 goals gemaakt, maar verder werd het niet meer al te spannend. Atlantis pakte de punten waardoor zij nu samen met Animo bovenaan staan en een gat van 4 punten hebben gecreëerd naar de rest.

Volgende week wordt er weer thuis gespeeld en dan komt Ready ’60 uit Roermond op bezoek. Wij hopen u allen rond 15:30 langs de kant te zien om het eerste aan te moedigen naar hopelijk weer een nieuwe overwinning!

Laatst bewerkt op: 3 oktober 2022 08:31

Na een zware beproeving gehad te hebben in Oss ging Atlantis zaterdag 1 oktober op bezoek bij het al bekende Fiducia uit Vleuten. Beide ploegen spelen al jaren tegen elkaar, elk seizoen weer en kennen elkaar daarom ook echt door en door. Het verleden liet ook weten dat je gewoon … Lees meer »