Kleurrijke afsluiting schoolkorfbalweek De Vinken

Kleurrijke afsluiting schoolkorfbalweek De Vinken


Geplaatst op: 3 oktober 2022

Op zaterdagochtend 1 oktober liepen de velden van Korfbalvereniging De Vinken vol met schoolkinderen uit de groepen 1, 2 en 3 voor een speciale schoolkorfbalochtend. Onder het toezicht oog van veel trotse ouders, opa's en oma’s deden kinderen in de leeftijd van bijna 4 tot 7 jaar allemaal leuke spelletjes, om zo op een leuke manier in aanraking te komen met de sport korfbal. Met deze ochtend sloot De Vinken een drukke en gezellige schoolkorfbalweek af.

De schoolkorfbalweek startte woensdag 28 september met een groot toernooi voor kinderen uit groep 4 tot en met 8 uit Vinkeveen en Wilnis. Maar liefst 160 kinderen deden mee aan het toernooi, waar in 5 poules werd gestreden om de winst. Voor kinderen in de laagste groepen bestaat schoolkorfbal uit een spellenochtend, dit jaar was dat in het thema ‘kleuren’.

Kleuren

Alle spelletjes stonden dan ook in het teken van kleuren. Als openingsspel verzamelende de kinderen gekleurde “confetti” ballen en slingers. Vervolgens werkten de kinderen in groepjes verschillende onderdelen af. Uiteraard was er een onderdeel korfschieten, daarnaast werd er kleurentikkertje gespeeld en konden er punten gescoord worden met het mikken van gekleurde pittenzakjes. Daarvoor moest wel eerst een balansparcours afgelegd worden. Vol enthousiasme en fanatisme werd er heerlijk gesport door 35 kinderen. Maar vooral de grote glimlachen op de gezichten deed het publiek goed. Aan het einde kregen alle kinderen onder genot van een heerlijk glaasje limonade en wat lekkers een heuse Vinkenfrisbee.

Peuters en Kangoeroes

Al vanaf 2 jaar kan er gesport worden bij De Vinken. Kinderen starten dan bij de peutergroep. Vanaf 4 jaar gaan ze over naar de kangoeroegroep. De kangoeroes trainen één keer in de week op zaterdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur op Sportpark de Molmhoek in Vinkeveen, na de herfstvakantie in sporthal de Boei. Op speelse wijze maken de kinderen zo kennis met o.a. de korf en de bal, zonder dat er al wedstrijden worden gespeeld. Vanaf 6 jaar is het tijd om echt korfballen te leren en wedstrijden te spelen. Kijk voor meer informatie over korfbal en De Vinken op www.de-vinken.nl.Laatst bewerkt op: 3 oktober 2022 08:32

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Kleurrijke afsluiting schoolkorfbalweek De Vinken

Op zaterdagochtend 1 oktober liepen de velden van Korfbalvereniging De Vinken vol met schoolkinderen uit de groepen 1, 2 en 3 voor een speciale schoolkorfbalochtend. Onder het toezicht oog van veel trotse ouders, opa's en oma’s deden kinderen in de leeftijd van bijna 4 tot 7 jaar allemaal leuke spelletjes, … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: