001 - Escaperoom aglemeen

Hulpvragen zomer 2011 voor Maatje voor Twee


Geplaatst op: 13 juli 2011

Een aantal hulpvragen uit het dossier van Maatje voor Twee:

Vinkeveen
Mevrouw Ressink (80 jaar) heeft gedurende haar leven al heel wat meegemaakt wat betreft haar gezondheid. Ondanks haar slechte gezondheid blijf ze opgewekt en ze zou het leuk vinden om met een vrijwilliger (m/v) even met de rolstoel naar buiten te gaan voor het maken van een wandeling, het maken van een uitstapje of het doen van een boodschap.

Mijdrecht
Mevrouw Rooijmans is een gezellige klets en houdt van tuinieren, muziek luisteren, orgel spelen, handwerken en uitstapjes maken. Helaas lukt het lopen niet zo best meer waardoor ze minder het huis uit komt. Ze zou het daarom erg leuk vinden als er af en toe een gezellig maatje (m/v) langskomt om samen wat te ondernemen.

Mijdrecht
Robbert-Jan is een jonge jongen van 15 jaar die wel wat ondersteuning van een vrijwilliger (m) zou kunnen gebruiken. Een tijdje geleden ging het minder goed met hem, waardoor hij niet naar school ging. Ondertussen gaat het met Robbert-Jan al wel weer de goede kant op. Toch zou hij nog ondersteuning kunnen gebruiken om zelfstandiger te worden; zoals hem helpen bij het verlengen van een paspoort, het aanschaffen van nieuwe schoolspullen, een band leren plakken. Maar ook zoekt hij iemand die gewoon eens met hem een balletje trapt.

Mijdrecht
Marianne is een jonge moeder van drie kinderen. Door diverse omstandigheden kan zij voorlopig niet werken en is de zorg voor de kinderen groot. Om die reden zou een steuntje kunnen gebruiken (van m/v) op de woensdagmiddag van 13:00 tot 15:00 uur erg welkom zijn. De jongste twee liggen op bed, dus de ‘oppas hulp’ zou alleen voor de oudste (van 5 jaar oud) zijn.

Wilnis
Maatje voor Twee is op zoek naar een maatje (m/v) voor mevrouw Mollen (57 jaar) uit Wilnis. Mevrouw Mollen heeft last van straatvrees, suikerziekte en zit niet lekker in haar vel. Haar persoonlijke hobby`s zijn: kaarten maken, borduren, Engelse televisie series kijken.
Graag zou ze met een maatje willen wandelen of mogelijk zwemmen.

Wilnis
Mevrouw Snoek (47 jaar) heeft diverse hobby`s, zoals; handwerken, zwemmen, winkelen, tapdansen. Toch is het aangaan van nieuwe contacten voor haar lastig wegens haar ADHD. Om die reden zoekt zij een vrouwelijk maatje van ongeveer haar leeftijd die met haar wat leuke dingen wil ondernemen.

De namen van de bovenstaande personen zijn gefingeerd!

Bent u één van de bovenstaande maatjes? Neem contact op met coördinator Carolien Harbers. Telefoonnummer: 0297-230280 of e-mail: c.harbers@stichtingdebaat.nl

Informatie over Maatje voor Twee
Maatje voor Twee is er voor alle zelfstandig wonende inwoners in het werkgebied van Stichting De Baat die vanwege welke reden dan ook een maatje (vrijwilliger) kunnen gebruiken.
Een maatje is er voor gezelschap, om samen leuke dingen mee te doen, om een aantal taken over te nemen, iets te regelen, even mee te denken. Een maatje kan een extra steuntje in de rug zijn en het leven daarmee wat meer kleur geven.

Maatjes zijn vrijwilligers die met enige regelmaat 1 op 1 hulp, ondersteuning of gezelschap bieden, in de vorm van bijvoorbeeld een praatje, een spelletje, een wandeling of iemand die eens meedenkt. Maatjes krijgen hiervoor trainingen en begeleiding.

Maatje voor Twee is er voor:
Kwetsbare mensen van alle leeftijden die zelfstandig wonen in gemeente De Ronde Venen. Te denken valt onder andere aan:
• (dementerende) Ouderen, maar ook voor mantelzorgers die bij de zorg voor een familielid ondersteuning kunnen gebruiken.
• Chronisch zieken (vanaf 55 jaar)
• Gehandicapten (vanaf 55 jaar)
• Mensen met een psychiatrische problematiek
• Ouders die ondersteuning kunnen gebruiken bij de opvoeding van hun kind

Maatje voor Twee werkt samen met diverse andere organisaties waaronder Handjehelpen regio Utrecht die ondersteuning biedt aan kinderen en volwassenen tot 55 jaar met een handicap of chronische ziekte in de thuissituatie. Maar ook bijvoorbeeld met het NPV, het Rode Kruis en de Zonnebloem.

Geïnteresseerde hulpvragers en vrijwilligers of anderen die meer willen over het project kunnen bellen naar coördinator Carolien Harbers tel: 0297-230280 en bereikbaar via mail: c.harbers@stichtingdebaat.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Hulpvragen zomer 2011 voor Maatje voor Twee

Een aantal hulpvragen uit het dossier van Maatje voor Twee:VinkeveenMevrouw Ressink (80 jaar) heeft gedurende haar leven al heel wat meegemaakt wat betreft haar gezondheid. Ondanks haar slechte gezondheid blijf ze opgewekt en ze zou het leuk vinden om met een vrijwilliger (m/v) even met de rolstoel naar … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: