Wedstrijdverslag Atlantis 1

Geplaatst op: 17 oktober 2022

Voor het door Van Walraven gesponsorde Atlantis 1 stond op zaterdag 15 oktober een spannende pot op het programma. Deze wedstrijd ging tenslotte bepalen wie de koppositie ging behouden en wie op twee punten achterstand werd gezet. Na de winst die behaald was door Atlantis 2 werd de rit voortgezet naar het regenachtige Geldermalsen, waar Atlantis de wedstrijd ging spelen tegen Animo.

De wedstrijd, waarin Atlantis met zijn oude vertrouwde basis 8 begon, werd in de eerste minuten gecontroleerd door de verdedigde druk die aan beide kanten duidelijk aanwezig was. Het duurde daarom ook enige tijd voordat de eerste score op het scoreformulier kon worden opgeschreven. Hierop volgde snel de 1-1, maar Animo kwam hierna snel op een 3-1 voorsprong wat betekende dat Atlantis in de achtervolging moest. Uiteindelijk werd het 5-3 met daarin steeds het initiatief van Atlantis en het antwoord van Animo.

Al snel werd de voorsprong van Animo uitgebouwd naar 7-3, Atlantis werd hierdoor even wakker geschud en wist dat de schouders eronder moesten om zich terug te knokken in de wedstrijd. En dit is precies wat er gebeurde. Na een vrije bal en verschillende afstandsschoten wist Atlantis de score terug te brengen naar een stand van 7-7. Hierna werd aan beide kanten nog eenmaal gescoord en werd de ruststand gebracht op 8-8.

Met de rust was coach Wim Schaap zeer tevreden met de verdedigende druk die werd uitgeoefende door beide vakken. Hij gaf enkele punten mee om het scherp te houden en wat tactische aandachtspunten voor de aanval.

Met volle moed ging Atlantis 1 de wedstrijd hervatten met in gedachte dat de wedstrijd nog alle kanten op kon gaan. Al snel werd de 9-9 al weer op het scorebord gezet, maar hierop volgde ook snel de 11-9. Atlantis moest weer in de achtervolging en dit deden ze ook. Met een strafworp en een miraculeuze doorloopbal van Lisa werd stand weer gelijk gezet op 11-11. Vanaf dit moment was er een wat mindere fase van Atlantis, waar Animo gebruik van maakte. De stand werd uitgebouwd naar 14-11 met nog 12 minuten op de klok.

Beide kanten wisten hierna 1x te scoren door het vertragende en slome spel wat Animo ging spelen. De stand was hiermee gebracht op 15-12. Maar Atlantis ging het hier niet bij laten en zette alles op alles om zich terug te knokken. Dit lukte en de stand werd 15-14 met nog anderhalve minuut op de klok, maar de scheids floot helaas af voordat Atlantis nog een kans kon pakken op de gelijkmaker.

Met een waardige wedstrijd voor de koppositie achter de rug is Atlantis helemaal klaar voor het thuisduel wat er aan zit te komen tegen de Vinken op zaterdag 22 oktober. De wedstrijd begint om 15:30, zien we jullie daar?

Laatst bewerkt op: 17 oktober 2022 07:45

Voor het door Van Walraven gesponsorde Atlantis 1 stond op zaterdag 15 oktober een spannende pot op het programma. Deze wedstrijd ging tenslotte bepalen wie de koppositie ging behouden en wie op twee punten achterstand werd gezet. Na de winst die behaald was door Atlantis 2 werd de rit voortgezet … Lees meer »