CSW komt goed weg met een gelijkspel

Geplaatst op: 18 oktober 2022

Voor rust leek er geen vuiltje aan de lucht voor CSW dat met een 0-2 voorsprong de thee opzocht en dat had nog veel hoger uit kunnen vallen als de ploeg de vele kansen had benut. Na de rust werden de rollen totaal omgedraaid en was Desto de bovenliggende partij met een legio aan kansen. Dat zij maar 2 keer wisten te scoren was geheel te danken aan doelman Thijs Imming die zijn ploeg met vele schitterende reddingen behoedde voor een nederlaag.

CSW begon voortvarend aan deze wedstrijd en nam na 7 minuten spelen de leiding. Na een prima voorzet van Stefan Tichelaar kwam de bal precies op het hoofd van Matt Veerhuis die vervolgens prima binnen knikte bij de tweede paal. Even leek het erop dat Desto alweer op gelijke hoogte kwam maar de linksback werd gestuit door doelman Rahim Gok die niet ongeschonden uit het duel kwam en zich moest laten vervangen door Thijs Imming. CSW bleef goed combineren en kwam wat gelukkig op 0-2. Een afstandsschot van Tijn Mager werd van richting veranderd waardoor de doelman op het verkeerde been stond en de bal in het doel zag verdwijnen. CSW kreeg tot aan de rust diverse mogelijkheden om de score uit te bouwen maar was heel erg slordig in de afwerking en ook de doelman van Desto hield zijn ploeg nog op de been met een paar prima reddingen.

Na rust werd de wedstrijd totaal omgedraaid. Desto kreeg in het begin van de tweede helft drie opgelegde kansen op 1-2 maar vooralsnog zonder resultaat. Het wachten was op een tegentreffer voor CSW want die hing al even in de lucht. Na 56 minuten spelen kwam Desto eindelijk op een verdiende 1-2. Een voorzet vanaf links werd door de spits goed binnengeschoten. Hierna was het aan doelman Imming te danken dat de schade niet nog groter werd. Met prima reddingen hield hij zijn ploeg nog op de been. Hoewel CSW na de rust een absolute wanprestatie leverde kreeg de ploeg toch nog voldoende mogelijkheden om op 1-3 te komen. De mooiste kansen werden echter om zeep geholpen. Ballen voorlangs, vrije schietkans ver naast, open doel waarbij de doelman redding bracht, CSW was niet in staat om de wedstrijd in het slot te gooien. Desto bleef aandringen tegen het ploeterende CSW en vlak voor tijd kreeg het loon naar werken. Een kopbal werd in eerste instantie nog gered door Imming maar in de rebound was ook hij kansloos. In blessuretijd leek Desto zelfs nog de overwinning te grijpen toen een speler alleen op doel af mocht gaan maar het was wederom Imming die redding bracht. Direct hierna floot de scheidsrechter af en mocht CSW zich gaan schamen voor een absolute wanvertoning in de tweede helft. Mogen we natuurlijk tegenstander Desto niet tekortdoen want deze ploeg verdiend een groot compliment op de wijze waarop zij zich in de wedstrijd hebben weten terug te knokken. Die tweede helft mag CSW de komende week weleens even gaan bespreken want wat was er aan de hand met de ploeg na rust. Verkeerde instelling, nonchalance, onderschatting zijn allemaal begrippen die deze week ter sprake moeten komen.

Laatst bewerkt op: 18 oktober 2022 07:45

Voor rust leek er geen vuiltje aan de lucht voor CSW dat met een 0-2 voorsprong de thee opzocht en dat had nog veel hoger uit kunnen vallen als de ploeg de vele kansen had benut. Na de rust werden de rollen totaal omgedraaid en was Desto de bovenliggende partij … Lees meer »