De Vinken B1 overtuigend en terecht kampioen

Geplaatst op: 18 oktober 2022

De eerste aanval deze zaterdag bestaat uit Mike Verlaan, Sem Berkelaar, Ilse Vis en Meru van Langen. In de verdediging starten Dylan Bravo Torres, Lotte Kortz, Kate Baartmans en Maggie de Pijper. De thuiswedstrijd tegen Synergo, een paar weken eerder, was een echte kraker die nipt door de Vinken werd gewonnen. Afgelopen week werd ook maar net aan van Luno gewonnen. De Vinken is dan ook gewaarschuwd! Toch gebeurt precies wat vooraf is aangegeven: Synergo gaat er direct vol in en verrast De Vinken, dat binnen een paar minuten 2-0 achter staat. Coaches Deena en Jurrien zorgen met aanwijzingen voor wat rust, waardoor Synergo meer moeite krijgt om het spel te blijven maken. De Vinken krijgt steeds meer kans om aan te vallen. Door een mooi afstandsschot van Dylan wordt het 2-1.

Synergo bijt van zich af door de 3-1 te scoren, maar Ilse trekt de stand gelijk door een toegewezen vrije bal af te maken en daarna, op aangeven van Mike, ook een prachtige dieptebal te scoren. Via nog een afstandsschot van Dylan en een schot van Mike, komt De Vinken voor het eerst in de wedstrijd op een 4-5 voorsprong. Het wordt zelfs 4-6, maar door onoplettendheid bij De Vinken trekt Synergo de stand weer gelijk. Vlak voor rust zorgt Mike er met weer een prachtig afstandsschot toch voor dat de ruststand met 6-7 in het voordeel is van De Vinken.

De tweede helft is duidelijk voor het “De Bron” team. Synergo komt niet meer aan korfballen toe en De Vinken is heel efficiënt in het afmaken van de mooie kansen die ze creëren. Het eerste doelpunt na rust is nog een rommelgoal. Diverse spelers missen een korte kans onder de korf waarna uiteindelijk Ilse de bal wel in het mandje krijgt. Daarna zet Lotte met een prachtige doorloopbal de 6-9 op het scoreboord. Synergo weet nog één keer te scoren, daarna bepaalt De Vinken de wedstrijd. Kate en Maggie maken hun tegenstanders gek door volle druk te zetten in de verdediging, waarna Sem zijn doelpuntje mee pikt en de 7-10 scoort. Via Mike (2x), Lotte (2x) en Ilse loopt De Vinken verder uit naar een fantastische 7-15 overwinning.

Met deze overtuigende laatste overwinning is de B1 uit Vinkeveen meer dan terecht de kampioen geworden in een competitie met gelijkwaardige teams en veel spannende wedstrijden, die veelal beslist werden met één doelpunt verschil. In november wordt het seizoen vervolgt in de zaal.

Laatst bewerkt op: 18 oktober 2022 00:45

Zaterdag 15 oktober speelde de B1 van De Vinken haar laatste wedstrijd van dit veldseizoen in Utrecht, tegen het plaatselijke Synergo. Met een 15-7 overwinning wist het team, gesponsord door SMC De Bron, overtuigend het kampioenschap binnen te slepen. De eerste aanval deze zaterdag bestaat uit Mike Verlaan, Sem Berkelaar, … Lees meer »