Profile Tyrecenter stuurt Nederland veilig op weg


Geplaatst op: 12 juli 2011

1 op de 3 vakantiegangers controleert bandenspanning niet voor vertrek

Ruim 30% van de Nederlandse vakantiegangers is met een onjuiste bandenspanning op pad gegaan. Dit blijkt uit steekproeven bij een aantal grensovergangen, die op initiatief van de ANWB Wegenwacht zijn gehouden. Profile Tyrecenter voerde de bandencontroles uit en bracht waar nodig de banden op de juiste spanning. In enkele gevallen kreeg de vakantieganger zelfs het advies de banden van het voertuig zo snel mogelijk te vervangen. Bijna 400 vakantiegangers bezochten de zogenaamde vakantieservice informatiepunten.

Vakantiegangers konden hun auto en caravan 2 en 9 juli voor een laatste (banden)controle aanbieden op de parkeerplaatsen -Hazeldonk op de A16 bij Breda en Knuvelkes langs de A2 bij Eijsden. Zij maakten gebruik van de mogelijkheid o.a. de bandenspanning en het bandenprofiel te laten controleren door Profile Tyrecenter die op elke locatie aanwezig was met een servicevoertuig. In ruim 30% van alle gevallen mankeerde er wel iets aan de banden van een auto of caravan. Indien nodig vulden de medewerkers van Profile Tyrecenter de ‘slappe bandjes’ met stikstof, waardoor mensen de reis weer veilig konden vervolgen.

Bandenspanning
De juiste bandenspanning is van belang voor de verkeersveiligheid en het milieu en vormt ook een vast onderdeel van de APK-keuring. Onjuiste spanning zorgt voor een verminderde wegligging, snellere slijtage van de banden en een hoger brandstofverbruik. Bovendien wordt de remweg bij een te lage bandenspanning onnodig langer. “Rijden met te zachte banden kost zo’n € 100,- per jaar meer,” aldus Harm Nieboer, Directeur Retail Profile Tyrecenter. “Het is raadzaam de banden voor een grote reis te controleren. Het advies is om de bandenspanning te controleren bij koude banden, dat wil zeggen als er niet meer dan 3 kilometer is gereden. Anders is het raadzaam 10 minuten te wachten tot de banden zijn afgekoeld. De juiste bandenspanning wordt weergegeven in het instructieboekje van de auto of op een sticker op de deurstijl of het tankklepje. Maar deze is ook te raadplegen via www.profiletyrecenter.nl/bandenspanningstabel.

Draai de ventieldopjes na het vullen weer goed vast. Deze houden namelijk vuil uit het ventiel en lucht in de band."

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Profile Tyrecenter

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Profile Tyrecenter stuurt Nederland veilig op weg

1 op de 3 vakantiegangers controleert bandenspanning niet voor vertrekRuim 30% van de Nederlandse vakantiegangers is met een onjuiste bandenspanning op pad gegaan. Dit blijkt uit steekproeven bij een aantal grensovergangen, die op initiatief van de ANWB Wegenwacht zijn gehouden. Profile Tyrecenter voerde de bandencontroles uit en bracht waar nodig … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: