Atlantis 5 haalt overwinning binnen

Geplaatst op: 1 november 2022

Zaterdag 25 oktober speelde het door H.W. van der Laan b.v. gesponsorde Atlantis 5 een inhaalwedstrijd tegen DKV Victoria 2. Uit werd er verloren door Atlantis 5, maar wel met de gedachte dat ze in Mijdrecht de punten wel eens binnen zouden kunnen halen. Op de ranglijst was het verschil tussen de ploegen 1 punt, het lag erg dicht bij elkaar.

Zonder Nancy Kroese, Nicole Both en Jeroen Brokx moest er flink gesleuteld worden aan de opstelling. De aanval begon met een nog enigszins vertrouwd vak: Jennifer Haveman, Saskia Kraan, Sven van Putten en Martijn de Horde. In de verdediging werd gestart door: Milou de Horde-Schouten, Anouk Röling, Max Rusman en Barry van der Waa.

Atlantis 5 begon scherp aan de wedstrijd, binnen de minuut wist Martijn een afstandsschot door de korf te krijgen. Helaas was dat daarna even wat minder. Veel plaatsfouten en onrustig spel zorgde ervoor dat DKV Victoria al snel weer op gelijke hoogte kwam. Hierna volgde een fase waarin Atlantis de overhand kreeg. Door doelpunten van Max, Barry, Jennifer en Sven kwam het team op een 5-1 voorsprong. Door 3 tegendoelpunten en nog 2 doelpunten voor Atlantis van Martijn en Sven werd de ruststand 7-4.

In de rust werd door coach Janneke van Ginkel benadrukt dat het team echt goed stond te spelen, vooral verdedigend. In de aanval mocht het team nog wat meer rust bewaren en vooral wat kleiner spelen. Harold Taal kwam in het veld voor de net van een blessure herstelde Sven. Na rust was het begin van Atlantis even lastig, er werden wel aanvallen gecreëerd, maar de bal ging er niet in. Gelukkig wist DKV Victoria ook niet te scoren. Uiteindelijk scoorde Milou een afstandsschot, waarna ze gewisseld werd en Leonie Kruiswijk het veld in kwam. Atlantis bouwde de voorsprong rustig uit naar 11-4, door doelpunten van Saskia, Jennifer en Max. Toen was het gaatje met DKV Victoria wel geslagen. De tegenstander wist nog wel wat te scoren, maar Atlantis scoorde rustig mee, waardoor de eindstand werd bepaald op 14-8, door doelpunten van Saskia, Max en Martijn.

Deze overwinning zorgt ervoor dat Atlantis 5 DKV Victoria 2 inhaalt op de ranglijst en uiteindelijk 2e is geworden achter EKVA 7. Een 1e veldseizoen waarin we blij zijn met alle invallers die elke week weer ons team compleet hebben gemaakt, bedankt allemaal. In november hopen we jullie weer te zien in de Phoenix.

Laatst bewerkt op: 1 november 2022 09:30

Zaterdag 25 oktober speelde het door H.W. van der Laan b.v. gesponsorde Atlantis 5 een inhaalwedstrijd tegen DKV Victoria 2. Uit werd er verloren door Atlantis 5, maar wel met de gedachte dat ze in Mijdrecht de punten wel eens binnen zouden kunnen halen. Op de ranglijst was het verschil … Lees meer »