Groene Hart Bureau voor Toerisme in problemen


Geplaatst op: 12 juli 2011

De gemeenten die zijn aangesloten bij het Groene Hart Bureau voor Toerisme (GHBT), waaronder de gemeente De Ronde Venen, hebben onvoldoende vertrouwen in de Raad van Toezicht van dit bureau. Ook zijn zij niet bereid tot een extra financiële bijdrage.

De gemeenten hebben dit in een gezamenlijke brief kenbaar gemaakt aan het bureau en de raad. Zij hebben het GHBT gevraagd om onder deze voorwaarden met een nieuw beleidsplan voor de toekomst te komen.

De gemeenten zijn van mening dat het Groene Hart behoefte heeft aan een daadkrachtige recreatief-toeristische organisatie die het toeristisch product in het Groene Hart actief op de markt brengt en het merk Groene Hart adequaat promoot. Het Groene Hart Bureau voor Toerisme was hiervoor altijd de aangewezen organisatie, waarbij dan ook een groot aantal gemeenten in het Groene Hart is aangesloten.

Op dit moment hebben de gemeenten er echter onvoldoende vertrouwen in dat de huidige Raad van Toezicht de gewenste daadkracht in de toekomst zal tonen en realistische vernieuwingen in gang zal zetten. Zij hebben daarom in een gezamenlijke brief het vertrouwen in de raad opgezegd.

Vanwege de financieel zorgwekkende situatie heeft het GHBT de deelnemende gemeenten verzocht om een extra financiële bijdrage van € 0,25 per inwoner. Het GHBT wil hiermee zijn taak in het Groene Hart voortzetten. Het bureau wil daartoe een nieuw beleidsplan opstellen en de organisatie verbeteren en kostendekkend maken.

De Woerdense wethouder Bob Duindam (toerisme): "Als deelnemende gemeenten hebben wij hart voor het toerisme, maar wij willen geen extra financiële bijdrage leveren. In feite betreft het een schuldsanering. Maar wij zijn niet de veroorzakers van de ontstane financiële problemen en we vinden het daarom niet op onze weg liggen om bij te dragen aan een sanering van de schulden. Bovendien verstrekken wij al een jaarlijkse subsidie."

De deelnemende gemeenten vinden het van belang om, waar het gaat om toerisme in het Groene Hart, samen op te trekken. De huidige-VVV-locaties moeten daarbij een rol spelen. Verder moet gebruik worden gemaakt van lokale werknemers en vrijwilligers om de kracht van de gemeenschap te benutten. Het Groene Hart kan daarbij dienen als een merknaam.

De gemeenten vragen nu aan het GHBT om te komen met een nieuw beleidsplan waarin deze uitgangspunten duidelijk naar voren komen. Een nieuwe Raad van Toezicht is daarbij een voorwaarde, evenals het feit dat er geen extra financiële bijdrage wordt geleverd. Alleen als hieraan wordt voldaan, is voortzetting van het GHBT in het Groene Hart een mogelijkheid.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: midpointlive.nl

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Groene Hart Bureau voor Toerisme in problemen

De gemeenten die zijn aangesloten bij het Groene Hart Bureau voor Toerisme (GHBT), waaronder de gemeente De Ronde Venen, hebben onvoldoende vertrouwen in de Raad van Toezicht van dit bureau. Ook zijn zij niet bereid tot een extra financiële bijdrage.De gemeenten hebben dit in een gezamenlijke brief kenbaar gemaakt aan … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: