001 -Family
Intocht Sinterklaas Uithoorn en De Kwakel

Intocht Sinterklaas Uithoorn en De Kwakel


Geplaatst op: 5 november 2022

De Sinterklaasintochten op 12 november in Uithoorn en de Kwakel worden dit jaar weer heel speciaal. Als vanouds zullen er weer grootse onthalen in de verschillende dorpen zijn.

Lees ook: Aankomst Sinterklaas in Aalsmeer

Sinterklaas zal  aankomen met de boot op de kade bij Marktplein waarna ze hun weg vervolgen met een optocht door de dorpen. Die start vanaf het Marktplein richting Stationsstraat, via de Amsterdamseweg naar de Wiegerbruinlaan richting Winkelcentrum Zijdelwaard.

De Sinterklaasintocht in Uithoorn en de Kwakel wordt dit jaar weer heel speciaal. Er zijn namelijk twee bijzonderen elementen uit de voorgaande jaren gecombineerd. Namelijk de aankomst op de kade zoals we gewend zijn en de unieke optocht van vorig jaar. 

Lees ook: Intocht Sinterklaas in De Ronde Venen

Sinterklaas en zijn Pieten zullen zaterdag 12 november om 10:00 aankomen op de kade bij Marktplein. Daar zullen zij worden ontvangen door de Burgemeester van Uithoorn. Vanaf daar vervolgen zij hun weg op meerdere wagens die in een vaste route door de dorpen rijden. Dit wordt extra leuk gemaakt door entertainment van onze Meezing Pieten en DJ Piet.

  • 10:00: Aankomst boot op de kade bij Marktplein.
  • 10:30: Optocht door Uithoorn en De Kwakel start vanaf het Marktplein richting Stationsstraat, via de Amsterdamseweg naar de Wiegerbruinlaan richting Winkelcentrum Zijdelwaard.
  • 11:00: Aankomst Winkelcentrum Zijdelwaard, de stoet met Sint en Pieten zullen bij het kruispunt Alfons Arienslaan, Wiegerbruinlaan linksaf de Alfons Arienslaan in gaan.
  • 11:15: Zal de stoet ter hoogte van de Alfons Arienslaan richting de Boerlagelaan rechtsaf via de Pr. Christinalaan naar de stoplichten van de Zijdelweg gaan. De stoet zal linksaf de Zijdelweg op gaan richting de Watsonweg via het kruispunt met de N196.
  • 11:35: De stoet zal daarna rechts afslaan de Boterdijk op richting het kwakelsepad.
  • 12:00: Bij de parkeerplaats bij de kerk zal de optocht na een feestje gemaakt te hebben eindigen rond 12:30

Bekijk route van de optocht in Uithoorn en de Kwakel hieronder

route_1667455350.jpg

 

 


Laatst bewerkt op: 5 november 2022 08:16

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Intocht Sinterklaas Uithoorn en De Kwakel

De Sinterklaasintochten op 12 november in Uithoorn en de Kwakel worden dit jaar weer heel speciaal. Als vanouds zullen er weer grootse onthalen in de verschillende dorpen zijn. Lees ook: Aankomst Sinterklaas in Aalsmeer Sinterklaas zal  aankomen met de boot op de kade bij Marktplein waarna ze hun weg vervolgen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: