001 -Family
Intocht Sinterklaas in De Ronde Venen

Intocht Sinterklaas in De Ronde Venen


Geplaatst op: 5 november 2022

Nog een paar nachtjes slapen en dan is alweer de gezelligste tijd van het jaar aangebroken. Op zaterdag 12 november komt de Sint met zijn pieten aan. Omdat de Sint niet overal tegelijk kan komen vinden er ook nog intochten plaats op vrijdag 18 en zaterdag 19november. In het overzicht hieronder staat de belangrijkste informatie om de intocht van de Sint niet te missen!

Lees ook: Intocht Sinterklaas Uithoorn en De Kwakel

Mijdrecht: zaterdag 12 november

De Sinterklaasintocht in Mijdrecht wordt dit jaar weer extra gezellig. Sint en zijn Pieten komen dit jaar namelijk weer als vanouds aan op het Raadhuisplein. Vanaf 13:30 uur zal er een gezellig voorprogramma zijn met meezing Pieten, DJ Piet en Meneer Hans. Rond 14 uur zullen de Sint en zijn pieten natuurlijk weer op spectaculaire manier aankomen en hartelijk worden ontvangen door de presentatoren en de wethouder. Hierna is uiteraard tijd om handjes te schudden en foto’s te maken.

Vinkeveen: zaterdag 12 november

In Vinkeveen is dit jaar het sportveld naast De Vinken de plek waar de Sint aankomt. Vanaf 13:30 uur begint het hier met warm onthaal door de Pieten en zal om 14 uur de Sint dan ook echt arriveren. Ook hier wordt het weer gezellig gemaakt met veel pepernoten, muziek en een presentator.
Kijk voor het volledige programma en meer info over de intochten op www.sinterklaasaktie.nl/intocht

Lees ook: Intocht Sinterklaas Aalsmeer

Wilnis

Dit jaar is er geen intocht, maar de kinderen kunnen uiteraard aansluiten bij de intochten in andere dorpskernen om hun Sint te zien.

Baambrugge en Abcoude: zaterdag 12 november

Dit jaar komt Sinterklaas een week eerder dan gebruikelijk naar Baambrugge en Abcoude, namelijk op zaterdag 12 november. Helaas komt de Sint in Baambrugge niet per boot, vanwege een deels afgesloten vaarroute. Welke route Sinterklaas precies zal volgen, is op dit moment nog niet bekend. Wel staat vast dat hij samen met zijn Pieten om 12 uur op het Dorpsplein is voor een welkomstwoord. Daarna volgt een rijtoer door Baambrugge. In het Dorpshuis is van 12.30 tot 13.45 uur een receptie. Kinderen van 9 jaar of jonger zijn hier van harte welkom.
Houd de Facebookpagina: SinterklaasAbcoudeBaambrugge in de gaten. Hier staat de exacte aankomst zodra deze bekend is.

Aansluitend aan het bezoek in Baambrugge vertrekt de Sint met zijn gevolg naar Abcoude. Hier komt de boot met de Pieten en Sinterklaas om circa 14.20 uur aan bij de Voordijk/Holendrecht. Begeleid door de Abcouder Harmonie vaart de boot door naar de Hulksbrug, waar de Sint en zijn Pieten om ongeveer 14.35 uur van boord gaan. Sinterklaas wandelt naar het oude gemeentehuis. Na een welkomstwoord vanaf het balkon begint de rondgang door Abcoude. Deze eindigt in het Piet Mondriaangebouw, waar van 15.30 tot 16.30 uur de receptie is. Ook hier zijn alle kinderen uit Abcoude van 9 jaar en jonger van harte welkom!

Amstelhoek: vrijdagavond 18 november

Vrijdagavond 18 november komt Sinterklaas naar Amstelhoek. Iedereen gaat achter de muziek aan om de goede Sint van de boot te halen.
De bedoeling is dat alle kinderen weer met lampionnetjes naar Sinterklaas gaan. U kunt vanaf 18.15 uur de lampionnen komen ophalen bij “Ons Streven” en om 18.30 uur zal de optocht richting de steiger in de Mennonietenbuurt beginnen. Wel graag zelf voor een lampionstok met lichtje te zorgen. Rond 19.00 uur is de aankomst en daarna is er een route door bijna alle straten van Amstelhoek. Helaas zal onze bekende koets er dit jaar niet bij zijn. Sinterklaas is druk bezig met het bedenken van een ander voertuig.

Op het plein bij het buurthuis zal Sinterklaas worden toegesproken door de loco-burgemeester. Het Sinterklaas feest zal dit jaar alleen buiten plaats vinden.

De Hoef: zaterdag 19 november

De intocht van Sinterklaas begint zaterdag 19 november om 14.30 uur bij De Strooppot. De Sint komt weer aan met de boot om ca. 15 uur.
Daarna gaat iedereen naar Dorpscentrum De Springbok voor een heus Sinterklaasfeest tot 17 uur.Laatst bewerkt op: 5 november 2022 08:29

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Intocht Sinterklaas in De Ronde Venen

Nog een paar nachtjes slapen en dan is alweer de gezelligste tijd van het jaar aangebroken. Op zaterdag 12 november komt de Sint met zijn pieten aan. Omdat de Sint niet overal tegelijk kan komen vinden er ook nog intochten plaats op vrijdag 18 en zaterdag 19november. In het overzicht … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: