001 -Family
Veelgestelde vragen over alcohol & ugl

Veelgestelde vragen over alcohol & ugl


Geplaatst op: 1 januari 2022

Hoeveel ugl is 1 glas bier?

Vaak wordt het alcoholpromillage in ugl weergegeven. In een gemiddeld glas alcoholische drank zit 10 ug alcohol. De rest van de vloeistof in je drankje bepaalt het totale volume en het alcoholgehalte. Zo is het alcoholpercentage van bier ongeveer 5%: 10 mL alcohol in 200 mL bier.

Hoeveel ug mag je hebben?

Als bestuurder mag het alcoholgehalte in uw adem niet hoger zijn dan 220Ugl (= microgram per liter), omgerekend 0,5 promille. Dat zijn ongeveer twee glazen. Dit geldt voor bestuurders van ALLE vervoersmiddelen. Voor beginnende bestuurders geldt een alcohollimiet van 88 Ugl, omgerekend 0,2 promille.

Hoeveel ugl rijbewijs kwijt?

De politie controleert door middel van de ademanalyse of u heeft gereden onder invloed. Vanaf een promille van 570 ugl (1,3 promille) wordt het rijbewijs afgepakt door de politie. Bij een beginnend bestuurder wordt het rijbewijs ingevorderd bij een promille van 350 ugl (0,8 promille).

Hoe krijg je het snelst alcohol uit je bloed?

Er zijn geen werkende manieren om de afbraak van alcohol te versnellen en dus sneller nuchter te worden! Of je koffie drinkt, een koude douche neemt, veel beweegt of de frisse lucht opzoekt, speelt geen enkele rol. Mogelijk zal je je even meer nuchter voelen, maar er verandert niets aan het alcoholgehalte in je bloed.


Laatst bewerkt op: 5 november 2022 07:39

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Veelgestelde vragen over alcohol & ugl

Hoeveel ugl is 1 glas bier? Vaak wordt het alcoholpromillage in ugl weergegeven. In een gemiddeld glas alcoholische drank zit 10 ug alcohol. De rest van de vloeistof in je drankje bepaalt het totale volume en het alcoholgehalte. Zo is het alcoholpercentage van bier ongeveer 5%: 10 mL alcohol in … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: