Vinkefest 2023

Bewoners aan zet bij herinrichten 19 groengebiedjes in Aalsmeer-Oost


Geplaatst op: 12 juli 2011

Dinsdagavond 5 juli organiseerde de Gemeente Aalsmeer een participatiebijeenkomst over de herinrichting van 19 groengebiedjes in Aalsmeer-Oost (tussen Catharina Amalialaan, Willem Alexanderstraat en Oranjestraat) en het aanwijzen van een speelplek voor jeugd van 12 tot 18 jaar. Wethouder Gertjan van der Hoeven: "De opkomst was ditmaal helaas niet zo erg hoog. De mensen die er waren hadden zich echter zeer goed voorbereid en kwamen met veel bruikbare ideeën. Het was leuk om te horen dat de aanwezige bewoners eigenlijk best tevreden zijn over het groen in hun wijk. We gaan de ideeën nu verder uitwerken en koppelen de resultaten na de zomer terug richting de wijkbewoners".

Participatieavond herinrichten 19 groengebiedjes
Op de avond zelf waren informatiehoeken ingericht met plattegronden en foto's van de groenplekjes. Bij elk informatiepaneel stond een medewerker van de gemeente die meer informatie en uitleg kon geven. Hier werd levendig gediscussieerd door de buurtbewoners en zijn ideeën uitgewisseld. Uiteindelijk zijn er een tiental ideeën op papier ingeleverd. Enkele ideeën die geopperd zijn en waarvan de haalbaarheid zal worden onderzocht, zijn: "Knap het speelplekje bij de Willem Alexanderstraat 29 op, plaats bomen in de Oranjestraat en maak een pannakooi bij het basketbalpleintje aan de Nassaustraat.

De speelvoorziening voor de oudere jeugd
Het vinden van een goede speelplek voor de oudere jeugd (12+) binnen een bestaande wijk is vaak moeilijk. Daarom is aan de bewoners gevraagd om te helpen een plek aan te wijzen die ze geschikt vinden voor deze doelgroep. Er zijn een viertal plekken aangewezen. Dit is de eerste stap. Hierna wordt bekeken op welke plek een speelplek haalbaar is. Als de definitieve locatie bekend is, wordt in overleg met de jeugd en direct omwonenden een invulling aan de plek gegeven.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Bewoners aan zet bij herinrichten 19 groengebiedjes in Aalsmeer-Oost

Dinsdagavond 5 juli organiseerde de Gemeente Aalsmeer een participatiebijeenkomst over de herinrichting van 19 groengebiedjes in Aalsmeer-Oost (tussen Catharina Amalialaan, Willem Alexanderstraat en Oranjestraat) en het aanwijzen van een speelplek voor jeugd van 12 tot 18 jaar. Wethouder Gertjan van der Hoeven: "De opkomst was ditmaal helaas niet zo erg … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: