CSW klopt overtuigend koploper BFC

Geplaatst op: 20 november 2022

CSW had de afgelopen drie competitiewedstrijden niet winnend weten af te sluiten en stond zaterdag voor een zeer lastige klus om koploper BFC te bedwingen. De ploeg van trainer Michel Strating was getergd en was op alle fronten beter dan BFC en dat leverde uiteindelijk een dik verdiende 3-0 overwinning op.

Vanaf het eerste fluitsignaal nam CSW de touwtjes stevig in handen. Voetballend gezien een prima CSW met prachtig combinatievoetbal en bij balverlies direct druk op de bal om BFC niet in het spel te laten komen. De eerste kansen dienden zich dan ook snel aan. Na een voorzet van Elroy Baas werd de bal door Berry Kramer met hoofd klaargelegd op Matt Veerhuis die net een teenlengte tekort kwam om doeltreffend af te ronden. Na wederom een prima aanval omspeelde Veerhuis de doelman maar nu werd zijn inzet van de doellijn gehaald. Bij een slordigheidje achterin bij CSW moest doelman Rahim Gok handelend optreden maar kwam daarbij dusdanig hard in botsing met verdediger Jelle v.d. Bosch dat hij de wedstrijd niet meer kon uitspelen en vervangen moest worden door Thijs Imming. CSW pakte de draad weer op en kreeg na 25 minuten spelen loon naar werken. Sven v.d. Horst bereikte in de zestienmeter met een listig boogballetje de doorgelopen Noah Steen die vervolgens de keeper kansloos liet en CSW op voorsprong bracht. BFC stelde hier bitter weinig tegenover al werd de ploeg nog een paar keer dreigend bij een paar hoekschoppen. Nog voor rust wist CSW op een 2-0 voorsprong te komen. Bij een trap van Mick v.d. Loo vanaf de linkerkant van het veld ging de bal langs iedereen heen en verdween binnenkant zijnet in het doel. Een fikse opsteker zo vlak voor rust.

Na rust begon BFC wat meer aan te dringen maar de ploeg was niet in staat om doelrijpe kansen te creëren. Dat was mede de verdienste van de gehele CSW ploeg dat speelde met heel veel passie en bezieling. CSW kreeg mogelijkheden op een ruimere voorsprong maar een schot van Dennis Prange werd door de keeper onschadelijk gemaakt en na een voorzet van Veerhuis schoot v.d. Horst de bal over het doel. Na 68 minuten spelen werd CSW een handje geholpen door de tegenstander. Na een voorzet van v.d. Loo werd de bal door een verdediger van BFC verkeerd geraakt en belandde zo achter zijn eigen doelman. De wedstrijd was nu definitief gespeeld en wat BFC ook probeerde, het kon nauwelijks een opening vinden in de hechte CSW defensie. CSW speelde de wedstrijd vakkundig uit en pakte zo drie hele belangrijke punten richting de koppositie.

Laatst bewerkt op: 20 november 2022 17:26

CSW had de afgelopen drie competitiewedstrijden niet winnend weten af te sluiten en stond zaterdag voor een zeer lastige klus om koploper BFC te bedwingen. De ploeg van trainer Michel Strating was getergd en was op alle fronten beter dan BFC en dat leverde uiteindelijk een dik verdiende 3-0 overwinning … Lees meer »