Tweede plaats voor VDH autosport in Assen


Geplaatst op: 11 juli 2011

Na de vorige wedstrijd in Assen tijdens de Superleague Formula, stond er voor VDH autosport een wedstrijd voor de DNRT gepland. In dit kampioenschap doet VDH autosport mee in de Sportklasse.
De Sportklasse is een populaire raceklasse waarin ruim 40 coureurs aan de start staan voor een wedstrijd. Een wedstrijddag bestaat uit een vrije training, tijdtraining en twee wedstrijden.

Coureur Peter van der Ham reed tijdens de tijdtraining de derde tijd, waardoor hij de eerste wedstrijd als derde mocht beginnen.

Door een goede start schoof Peter naar de tweede plek. Achter hem ging het op het rechte stuk volledig mis wat uiteindelijk resulteerde in een grote crash. Zeker acht auto's waren bij de crash betrokken. Naast veel schade aan de auto's, was één auto zelfs in brand gevlogen. De wedstrijd heeft in totaal een half uur stilgelegen. Bij de herstart was Peter wederom goed weg en ging als eerste de bocht door. Helaas werd hij toch door één coureur ingehaald wat uiteindelijk de tweede plaats opleverde.

Door het resultaat van de vorige wedstrijd begon Peter de tweede wedstrijd vanaf de tweede positie. Peter kwam goed uit de startblokken toen de rode lichten doofden. Hij ging als leider de eerste bocht in. In de volgende ronde verspeelde Peter zijn koppositie. Een groot deel van de wedstrijd lag hij tweede, totdat Peter problemen kreeg met zijn banden. Hierdoor zakte hij een ronde voor het einde terug naar de derde positie. Peter zette alles op alles om toch de tweede plaats terug te veroveren. Hij leek kansloos, maar vlak voor de laatste chicane haalde Peter op een onverwachte manier de nummer twee in. Deze mooie tweede plek leverde uiteindelijk de tweede plaats op in het dagklassement.

Door de goede prestaties van VDH autosport dit jaar is het team uitgenodigd om deel te nemen tijdens de Gamma Racing Day. Tijdens dit evenement staan auto-, motor- en kartraces op het programma. Daarnaast zijn verschillende stunts en demonstraties te zien. In het weekend van 5-7 augustus zullen naar verwachting ongeveer 40.000 toeschouwers aanwezig zijn.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Tweede plaats voor VDH autosport in Assen

Na de vorige wedstrijd in Assen tijdens de Superleague Formula, stond er voor VDH autosport een wedstrijd voor de DNRT gepland. In dit kampioenschap doet VDH autosport mee in de Sportklasse. De Sportklasse is een populaire raceklasse waarin ruim 40 coureurs aan de start staan voor een wedstrijd. Een wedstrijddag … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: